Τα Ολύμπια Νέα

Κυριότερες Ειδήσεις

Δεν τίθεται θέμα επάρκειας

Κανονικά ο εφοδιασμός των φαρμακείων με φάρμακαΔεν τίθεται θέμα επάρκειας

Κανονικά γίνεται ο εφοδιασμός των φαρμακείων και δεν τίθεται άμεσα θέμα επάρκειας φαρμάκων, διαβεβαιώνει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος με ανακοίνωσή του. Καλεί ωστόσο τους ασφαλισμένους να τηρήσουν υπεύθυνη στάση, προμηθευόμενοι φάρμακα μόνο όταν τα έχουν ανάγκη.

Ο ΠΦΣ χαρακτηρίζει ως ομαλή την χθεσινή πρώτη εργάσιμη ημέρα της εβδομάδας και τονίζει ότι οι φαρμακοποιοί προσπάθησαν και θα συνεχίσουν εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν, να καλύπτουν τις άμεσες ανάγκες.

Καλεί, όμως, τους πολίτες να συνεχίσουν να τηρούν υπεύθυνη στάση, υπογραμμίζοντας ότι «το Φάρμακο δεν είναι καταναλωτικό προϊόν για να το αποθηκεύουμε, αλλά κοινωνικό αγαθό που πρέπει να το προμηθευόμαστε όταν το έχουμε ανάγκη».

Οι φαρμακοποιοί διαβεβαιώνουν ότι «δεν τίθεται άμεσα θέμα επάρκειας φαρμάκων, σύμφωνα με τα όσα ισχύουν μέχρι σήμερα, και τα φαρμακεία εφοδιάζονται κανονικά». Καλούν, ωστόσο, τον ΕΟΦ να ελέγχει επισταμένως όλη την πορεία των παρτίδων των φαρμάκων από την φαρμακοβιομηχανία, στις φαρμακαποθήκες και τα φαρμακεία.