Τα Ολύμπια Νέα

Κόσμος

«Η Ρωσία δεν θα επηρεαστεί»

Μόσχα: «Ανησυχούμε για τις επιπτώσεις της ελληνικής κρίσης σε όλη την ΕΕ»
Τις αρνητικές επιπτώσεις που μπορεί να έχει η ελληνική κρίση για όλη την Ευρώπη παρακολουθεί και ανησυχεί η Ρωσία, ανακοίνωσε τη Δευτέρα το Κρεμλίνο.
«Η Μόσχα παρακολουθεί πολύ στενά τις εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ενωση στο πλαίσιο της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, προσθέτοντας ότι αυτό που ανησυχεί κυρίως τη Μόσχα είναι πόσο μπορεί να επηρεάσει η κρίση την ΕΕ.
Οσον αφορά τη Ρωσία, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών της χώρας Μαξίμ Αρέσκιν είχε τονίσει νωρίτερα ότι η κατάσταση στην Ελλάδα μπορεί μεν να αυξήσει την αβεβαιότητα στις αγορές, όμως η Ρωσία δεν θα επηρεαστεί σε σημαντικό βαθμό.
«Η ρευστότητα των παγκόσμιων αγορών θα μεταβιβαστεί και στην εγχώρια αγορά, αλλά σε πολύ μικρότερο βαθμό… Οσον αφορά την ελληνική κατάσταση, είναι δύσκολο να πει κανείς, πώς θα επηρεάσει τη Ρωσία. Η εξέλιξη των ελληνικών χρηματιστικών θεμάτων όντως μπορεί να οδηγήσει σε ορισμένη αστάθεια στην αγορά και θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι», επεσήμανε ο Αρέσκιν, τονίζοντας ότι τώρα είναι σημαντικό να διαφυλάξει τα αποθεματικά της και η κυβέρνηση και η Κεντρική Τράπεζα, ώστε «να απαντήσουμε σωστά σε κάθε πρόκληση».