Τα Ολύμπια Νέα

Κοινωνικά / Τοπικά Νέα

Ρήξη με το κεφάλαιο και την εξουσία τους

Συγκέντρωση του ΚΚΕ ενάντια στη συμφωνία με τους δανειστές

1Συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα πραγματοποίησαν οι Κομματικές Οργανώσεις ΚΚΕ την Πέμπτη το απόγευμα. Στην Κατερίνη, πολλοί ήταν εκείνοι που συγκεντρώθηκαν στον πεζόδρομο για να φωνάξουν «Όχι στη νέα συμφωνία. Αρκετά πληρώσαμε τους εκβιασμούς και την κοροϊδία κυβερνήσεων – δανειστών. Ρήξη με την Ευρωπαϊκή Ένωση, το κεφάλαιο και την εξουσία τους».

Εργαζόμενοι, νέοι και νέες, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι διαδήλωσαν ΟΧΙ στη συνεχή χρεοκοπία του λαού, ΟΧΙ στα εκβιαστικά διλήμματα που βάζουν το λαό να διαλέξει τη θηλιά με την οποία θα τον κρεμάσουν, τις 47+8 σελίδες ή τις προτάσεις των δανειστών ή ο, οτιδήποτε άλλο του πλασάρουν ως τη δήθεν σωτηρία του.
Τον ίδιο χαρακτήρα έχει πλέον και το δημοψήφισμα που ανήγγειλε ο πρωθυπουργός, χαρακτήρα εκβιαστικό που επιδιώκει να κάνει το λαό συνένοχο σε αντιλαϊκούς σχεδιασμούς και να επιλέξει ανάμεσα σε Σκύλλα και Χάρυβδη.
«Ο λαός να πει όχι και στους δύο με όλους τους τρόπους και όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή του. Να απορρίψει τόσο το σχέδιο των δανειστών όσο και στο σχέδιο της κυβέρνησης. Να σηκώσει το ανάστημα του και να διεκδικήσει τη μοναδική ρεαλιστική λύση για τα δικά του συμφέροντα που είναι η ρήξη με την ΕΕ και το σημερινό δρόμο ανάπτυξης», καταλήγει σχετική ανακοίνωση της Τ.Ε. του ΚΚΕ Πιερίας
.