Τα Ολύμπια Νέα

Κοινωνικά / Τοπικά Νέα

Έστησαν «οικογενειακή επιχείρηση»

Συνελήφθη οικογένεια για αρχαιοκαπηλίαOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας εντοπίστηκαν στις οικίες τους πλήθος αρχαίων αντικειμένων και νομισμάτων του 6ου και 4ου αιώνα π.Χ.

Μετά από συστηματική πολυήμερη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Κατερίνης, συνελήφθη στην Κατερίνη, 4μελή οικογένεια, για κατοχή σημαντικού αριθμού αρχαίων αντικειμένων και νομισμάτων καθώς και μικροποσότητες ναρκωτικών ουσιών.

Πρόκειται για ανδρόγυνο ηλικίας 82 (πατέρας) και 78 (μητέρα) ετών και τα δύο τους παιδιά 45 (κόρη) και 50 (γιος) ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα των παραβάσεων των Νόμων για την Προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής κληρονομιάς και Περί Εξαρτησιογόνων Ουσιών. Ειδικότερα, σε έρευνα οικίας στην Κατερίνη όπου και διαμένουν ο γιος με τους γονείς του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 1 χάλκινο μετάλλιο με παράσταση, 2 βάσεις χάλκινου αγγείου, 1 χάλκινο λυχνάρι, 1 μικρός χάλκινος κρατηρίσκος, 1 μικρό μεταλλικό αγαλματίδιο κούρου, 1 χάλκινο μικρό αγγείο σφαιρικό, 1 χάλκινη τοξοτή περόνη, 1 χάλκινο βραχιόλι, 2 χάλκινοι κρίκοι, 1 χάλκινο δαχτυλίδι, 2 ενώτια, 2 μικροί αρύβαλοι, 3 ατρακτόσχημα μυροδοχεία, 1 θραύσμα προτομής γυναικείου ειδωλίου, 1 αμφορίσκος, 2 οινοχοΐσκες, 1 οινοχόη, 1 λυκήθειο, 1 γυάλινο σφαιρικό μυροδοχείο, 1 μολύβδινο σταθμίο, 27 χάλκινα νομίσματα, 2,8 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και 1 κινητό τηλέφωνο, τα οποία κατείχε ο 50χρονος. Ακολούθως, σε έρευνα οικίας στην ίδια πόλη όπου και διαμένει η 45χρονη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δυο συσκευασίες που περιείχαν ακατέργαστη και κατεργασμένη κάνναβη συνολικού βάρους 11,7 γραμμαρίων, καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο. Σημειώνεται ότι, τα προαναφερόμενα αρχαία αντικείμενα, αφού επιδείχθηκαν σε αρχαιολόγο, κρίθηκαν ότι εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του Νόμου για την Προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς, χρονολογούνται από τον 6ο έως τον 4ο π.Χ. αιώνα και θα αποσταλούν στην αρμόδια Υπηρεσία για περαιτέρω διερεύνηση και εξέταση τους. Οι συλληφθέντες, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.