Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Απάντηση στην κρίση!

25 με 30 Σεπτεμβρίου η 7η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Πιερίας Κεντρικής Μακεδονίας

ΣΥΝ. ΤΥΠΟΥ 26-6-2015Η επιτυχία και γιγάντωση της ΕΒΕΠ – ΚΜ είναι η απάντηση στην κρίση, ανέφεραν σε κοινή συνέντευξή τους ο πρόεδρος του ΕΒΕ, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας και ο Δήμαρχος Κατερίνης

Συνέντευξη τύπου για τη διοργάνωση της 7ης Εμποροβιοτεχνικής Έκθεσης Πιερίας – Κεντρικής Μακεδονίας έδωσαν από κοινού οι συνδιοργανωτές -  Επιμελητήριο Πιερίας, Αντιπεριφέρεια Πιερίας και Δήμος Κατερίνης – το πρωί της Παρασκευής, στο Επιμελητήριο.

 

Για τη διοργάνωση μίλησαν στα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου και ο Δήμαρχος Κατερίνης κ. Σάββας Χιονίδης. Η έκθεση και φέτος τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης, σύμφωνα με απόφαση της αρμόδιας Υφυπουργού κας Μαρία Κόλλια -Τσαρουχά.

Κατά κοινή παραδοχή των φορέων, η 7η ΕΒΕΠ – Κεντρικής Μακεδονίας αποτελεί ένα σύμμαχο του επιχειρείν που κάθε χρόνο γιγαντώνεται, παρά την οικονομική κρίση, αποδεικνύοντας ότι η συνεργασία των φορέων του τόπου οδηγεί σε θετικά αποτελέσματα για όλους.

Η συνέντευξη τύπου ξεκίνησε με την τοποθέτηση του Προέδρου του Επιμελητηρίου Πιερίας ο οποίος έδωσε αρχικά τις πληροφορίες της έκθεσης: «Πιστοί στο ετήσιο ραντεβού μας, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας  ανακοινώσουμε τη διοργάνωση της 7ης Εμποροβιοτεχνικής Έκθεσης Πιερίας -Κεντρικής Μακεδονίας (ΕΒΕΠ-Κεντρικής Μακεδονίας 2015), η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 25 έως τις 30 Σεπτεμβρίου, στον εκθεσιακό χώρο του Δήμου Κατερίνης».

Ο κ. Χατζηχριστοδούλου αναφέρθηκε στην πορεία της έκθεσης τονίζοντας: «μια Έκθεση που ξεκίνησε και αναπτύχθηκε μέσα στην οικονομική κρίση, όταν η επιχειρηματικότητα δεν ήταν στα καλύτερά της, πέτυχε σήμερα να είναι η μεγαλύτερη και σημαντικότερη περιφερειακή έκθεση της χώρας και η δεύτερη μεγαλύτερη έκθεση στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μετά τη ΔΕΘ. Αυτό δείχνει ότι πρέπει στα δύσκολα να στεκόμαστε στο ύψος των περιστάσεων».

Αναφορικά με το κόστος της έκθεσης, υπογράμμισε ότι «τηρούμε την ίδια τιμολογιακή πολιτική για τους επιχειρηματίες μέλη μας, που πληρώνουν μόλις το 30% του κόστους συμμετοχής στην έκθεση καθώς το υπόλοιπο 70% το επιδοτούν οι συνδιοργανωτές. Και αυτό το αναφέρω για πρώτη φορά. Άρα, είναι μια πάρα πολύ μεγάλη ευκαιρία για τους επιχειρηματίες να αναδείξουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους. Και αυτό το λένε οι συνάδερφοι επιχειρηματίες που συμμετέχουν στην έκθεση, κάτι που μας χαροποιεί και προχωράμε με συνέπεια. Το κόστος, λοιπόν, παραμένει για τα μέλη μας και φέτος στα 18 ευρώ ανά τ.μ. για όσους δηλώσουν συμμετοχή έως τις 31 Ιουλίου και κατόπιν αυτής της ημερομηνίας θα ανέρχεται στα 20€ ανά τ.μ.. Για τον εξωτερικό χώρο, το κόστος είναι 10€/τ.μ.. Νομίζω ότι σε καμία άλλη έκθεση, που προσφέρει ταυτόχρονα και τόσο υψηλά εκθεσιακά δεδομένα, δεν θα βρείτε τόσο προνομιακό κόστος συμμετοχής. Το 2014 ο εκθεσιακός χώρος καταλάμβανε τα 5.700 τ.μ. ενώ η επισκεψιμότητα ξεπέρασε τις 17.200 κόσμου. Φέτος,  αλλάζει χωροταξική μορφή η έκθεση ώστε να είναι περισσότερο λειτουργική. Οι βελτιώσεις αυτές είναι το αποτέλεσμα της εμπειρίας όλων αυτών των ετών».

Θέλω να απευθύνω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Αντιπεριφέρεια Πιερίας και το Δήμο Κατερίνης που στηρίζουν αυτή την έκθεση και έτσι κάθε χρόνο βάζουμε το πήχη όλο και πιο ψηλά. Επίσης, ένα μεγάλο ευχαριστώ στα μέλη της επιτροπής της έκθεσης, τον πρόεδρο της επιτροπής Μάρκο Κουλούμογλου και τα μέλη Ελένη Ηλιάδου, Θανάση Κόκκινο, Σταύρο Κωνσταντινίδη, Χάϊδω Παπαχατζή, Χαράλαμπο Τασχουνίδη καθώς και τους υπαλλήλους του Επιμελητηρίου για την μεθοδική και σκληρή δουλειά τους για τη διοργάνωση της έκθεσης».

 

Από την πλευρά της, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, ανέφερε «Ξεκινώντας απ’ αυτό που ειπώθηκε διά στόματος Προέδρου ότι, προσπαθούμε να βοηθήσουμε και να ανοικοδομήσουμε, θέλω να τονίσω ότι η βούληση του Περιφερειάρχη μας, Απόστολου Τζιτζικώστα, η δική μου και των συνεργατών μας στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας είναι να συνδράμουμε και να υποστηρίξουμε την προσπάθεια που κάνει επί επτά συναπτά έτη το Επιμελητήριο Πιερίας, που έχει σχέση με τον κόσμο του επιχειρείν και της αγοράς. Παίρνοντας σαν γνώμονα τη δύσκολη εποχή που βιώνει η επιχειρηματικότητα τα τελευταία χρόνια, αλλά και τις στιγμές που έπονται, θεωρούμε ως υποχρέωσή μας ότι πρέπει να βοηθήσουμε, έστω και με τις μικρές και πενιχρές δυνατότητες που υπάρχουν από την πλευρά μας και μακάρι να μπορούσαμε ή να μπορούμε στο μέλλον για ακόμη περισσότερα.

Είμαστε κοντά στο χώρο του επιχειρείν. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στο Επιμελητήριο και την Επιτροπή της έκθεσης για όλο αυτό το έργο που συντελείται. Θεωρούμε πάρα πολύ σημαντικό αυτό το γεγονός, που έχει επιχειρηματικό κατ’ εξοχήν χαρακτήρα αλλά έχει πάρει και κοινωνικό, πολιτιστικό και πολλούς άλλους ρόλους. Νομίζω ότι είναι ένας τρόπος στους δύσκολους καιρούς ώστε να μπορέσει η Πιερία και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να αναδειχθεί και να πάρει τη θέση που της αξίζει, κατέληξε η κ. Μαυρίδου