Τα Ολύμπια Νέα

Ελλάδα

«Προς τα εκεί βαίνουν τα πράγματα»

Κουτσούμπας: Έρχεται συμφωνία πραγματική καρμανιόλα«Προς τα εκεί βαίνουν τα πράγματα»
«Η εκτίμησή μας είναι ότι η νέα συμφωνία -γιατί προς τα εκεί βαίνουν τα πράγματα, θα υπάρξει συμφωνία -θα είναι πραγματικά καρμανιόλα, λαιμητόμος για τον εργαζόμενο λαό, για το λαό της χώρας μας» ανέφερε, μιλώντας στον Real Fm, ο γγ του ΚΚΕ, Δ.Κουτσούμπας.
Ο κ. Κουτσούμπας απέδωσε τις αντιφάσεις και τις εμπλοκές που προκύπτουν στις διαφορετικές απόψεις που υπάρχουν και στο πλαίσιο της ευρωζώνης και συνολικότερα της ΕΕ και σε κυβερνήσεις και σε διαφορετικά συμφέροντα που υπηρετούν αυτές.
«Για παράδειγμα είναι ή γίνεται ισχυρή, όλο και πιο ισχυρή η άποψη έστω και δοκιμαστικά στην αρχή για έξοδο από το ευρώ, δημιουργία δηλαδή σε μια πορεία ενός πιο σκληρού πυρήνα του ευρώ, της ευρωζώνης. Και βέβαια εδώ πειραματικά κάποιες δυνάμεις παίζουν με αυτή την άποψη να αποπεμφθεί η Ελλάδα από το ευρώ, σε ένα διπλό νόμισμα, σε ένα άλλο νόμισμα τέλος πάντων με διαφορετικές εκδοχές και σενάρια. Κυρίως εκεί οφείλεται το ζήτημα και όχι στα διάφορα μέτρα που κάθε φορά προτείνει ο ένας ή ο άλλος» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Κουτσούμπας εκτίμησε ότι η συμφωνία θα εγκριθεί από την σημερινή κοινοβουλευτική πλειοψηφία της συγκυβέρνησης, «γιατί όλες αυτές οι απόψεις βρίσκονται στην ίδια κατεύθυνση».
Πρόσθεσε ότι η «εντός εισαγωγικών ρήξη» που επικαλούνται δυνάμεις εντός του ΣΥΡΙΖΑ, «δεν οδηγεί ουσιαστικά σε φιλολαϊκή, σε φιλεργατική κατεύθυνση, σε επίλυση των προβλημάτων και των μεγάλων αδιεξόδων που αντιμετωπίζει ο λαός μας και η χώρα μας. Αντίθετα επιδεινώνει από πολλές απόψεις πάρα πολλά προβλήματα».
Υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ προτείνει πραγματική ρήξη που θα στηρίζεται σε άλλα κίνητρα παραγωγής, στον καθορισμό των εσόδων-εξόδων της οικονομίας με βάση τις κοινωνικές ανάγκες, στην κοινωνική ιδιοκτησία των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής και στον κεντρικό επιστημονικό σχεδιασμό.
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο σχηματισμού οικουμενικής ή άλλης κυβέρνησης συνεργασίας, με αφορμή και δήλωση του Α. Σαμαρά, είπε ότι προς το παρόν δεν το βλέπει ως πιθανή εξέλιξη, χωρίς να αποκλείεται στο μέλλον.
«Περισσότερο μια εξέλιξη βλέπουμε ενός ανασχηματισμού, αν επιτευχθεί η συμφωνία και περάσει από τη βουλή, μια αλλαγή στο κυβερνητικό σχήμα από την άποψη των δυνάμεων που στηρίζουν την κυβέρνηση Τσίπρα, την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή. Δηλαδή εννοώ πολύ καθαρά είτε από το χώρο του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, είτε του ΠΑΣΟΚ με την κ. Γεννηματά, είτε από το χώρο της ΝΔ ένα τμήμα» κατέληξε.