Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Διεκδικούν αξιοπρέπεια

Σε συγκέντρωση στην Αθήνα το Σωματείο συνταξιούχων ΟΑΕΕ ΠιερίαςΔιαμαρτυρία Αθήνα 23.6.2015

Δυναμικό παρόν έδωσε στη συγκέντρωση των συνταξιούχων στην Αθήνα, το Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Πιερίας. Οι συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ Πιερίας, ένωσαν τη φωνή τους μαζί με τους εκατοντάδες συναδέλφους τους από την υπόλοιπη Ελλάδα ενάντια στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και των νέων μέτρων, διεκδικώντας αξιοπρεπή υγειονομική και ασφαλιστική τους περίθαλψη.

Σύμφωνα με τις Κυβερνητικές εξαγγελίες και των νέων μέτρων που κατατέθηκαν στους θεσμούς, έρχονται νέες περικοπές στις κύριες και επικουρικές συντάξεις αλλά και στην υγεία και στα φάρμακα. Η άγρια φορολογία, τα χαράτσια, οι ανατιμήσεις σε βασικά προϊόντα, στο πετρέλαιο, η ανεργία όλα αυτά οδηγούν τους ίδιους και τις οικογένειές τους στην οικονομική ανέχεια.
Με κύρια αιτήματα την αποκατάσταση στις κύριες και επικουρικές συντάξεις σε προ μνημονίων επίπεδα, στα δώρα, επιδόματα, καμία περικοπή στις κοινωνικές δαπάνες, στα φάρμακα, στην υγεία και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Ζητούν επίσης την κατάργηση όλων των χαρατσιών και των φόρων στο πετρέλαιο και κυρίως όλων των αντιασφαλιστικών, αντιλαϊκών Νόμων, που μας έχουν καταδικάσει στη δυστυχία.
Εξάλλου, είναι αυτοί που έχουν πληρώσει για αυτές τις παροχές και τους τις έχουν αφαιρέσει.
Δυναμικά στη συγκέντρωση έδωσαν το παρόν και οι συνταξιούχοι ΟΑΕΕ Ν. Πιερίας, κατόπιν δημόσιας προσκλήσεως του Σωματείου Συνταξιούχων του Νομού μας το οποίο κάλυψε τη δωρεάν μετακίνηση των συμμετεχόντων.