Τα Ολύμπια Νέα

Αθλητισμός

Τσιαμπέρας Βαγγέλης: «Υποβάλλω παραίτηση από Τεχ. Δ/ντής της Ακαδημίας ΣΦΚ Πιερικός

Σεβόμενος πρώτα απ όλα τους συναδέλφους προπονητές τους γονείς που μας εμπιστεύθηκαν τα παιδιά τους τα ίδια τα παιδιά που πλαισίωσαν την ακαδημία κατά εκατοντάδες αλλά και τον ίδιο μου τον εαυτό πρώτα σαν φίλαθλος του ιστορικού Πιερικού και μετα ως υπεύθυνος προπονητής όλης της ακαδημίας θα ήθελα να κάνω έναν μικρο απολογισμό των τελευταίων ετών της ακαδημίας.sfk_pierikos_akademy_21062015-610x343
Ποιος πίστεψε στο όραμα μιας ακαδημίας στον Πιερικό;
Μα φυσικά όλες οι διοικήσεις που ανέλαβαν να φέρουν σε πέρας αυτό το δύσκολο έργο. Πρώτος απ όλους ο Αλέκος Κουτσής ο οποίος ξεκίνησε από το μηδέν χωρίς γήπεδα και με παιδιά τα οποία τα οποία ήταν μετρημένα στα δάκτυλα του χεριού.
Και τι έκανε;
Γήπεδα βοηθητικά για να προπονούνται τα παιδιά.
Από γυρολόγος η ομάδα του Πιερικού (γήπεδα Μαρτίου- Βατανιακού) επιτέλους τα παιδιά έκαναν προπόνηση στην φυσική έδρα του Πιερικού.
Έπειτα ήρθε η προεδρία του Κ Παπαδόπουλου ο οποίος έδωσε οντότητα στην Ακαδημία. Προσέλαβε 6 Προπονητές ένα για κάθε τμήμα και άνοιξε την Ακαδημία στην πόλη μας. Αποτελεσμα ηταν να πλαισιώνουν την ακαδημία περιπου 180 παιδιά. Ο ανταγωνισμός μεγαλος έπρεπε με την δουλειά μας να αποδείξουμε οτι η μεγαλύτερη ομάδα του νομού είναι ο Πιερικός. Δύσκολο πράγμα αυτό γιατί τα προηγουμενα χρόνια της Δ΄ Εθνικής η ομάδα είχε απαξιωθει.
Οι τελευταίες δυο θητείες με Πρόεδρο τον Π Τσιτιροκη η Ακαδημία έγινε γνωστή σε όλη την Ελλάδα. Ταξίδεψε σε όλη την Χωρα και στο εξωτερικο συμμετεχοντας σε τουρνουα φωνάζοντας οτι ο Πιερικός δεν είναι μονο μια επαγγελματική ομάδα αλλά έχει και υποδομές.
Τι πετυχαμε;Βήμα βήμα με υπομονή και πολύ δουλεια η ακαδημία του Πιερικού καταξιώθηκε στα ματια του κόσμου στους γονεις που θέλουν τα παιδιά τους να μάθουν ποδόσφαιρο και να ανήκουν σε ενα συλλογο με το βαρύ όνομα όπως είναι ο Πιερικός.
Η ακαδημία του Πιερικού πλεον έχει στις τάξεις του περιπου 150 παιδιά σε όλες τις κατηγοριες Κ-9 -Κ11-Κ13-Κ-15 και οργάνωσε την Κ-17 μια νέα κατηγορία ώστε τα παιδιά αυτά να πλαισιώνουν την Κ20 της ΠΑΕ. Όλα τα τμήματα συμμετεχουν στα πρωτ/ματα της ΕΠΣ. Πιερίας και επίσης τα τρια μεγαλυτερα τμήματα Κ-17 -Κ15 -Κ13 συμμετέχουν στα πρωτ/ματα της ΕΠΣ Μακαδονιας τα τελευταια τέσσερα χρόνια σε αγωνες με μεγάλο ανταγωνισμό που είναι και το ζητούμενο με μεγάλη επιτυχία, χαρακτηριστικό είναι οτι την φετεινή χρόνια και οι τρεις κατηγορίες Κ13-Κ15-Κ17 πέρασαν στην πρωτη οκτάδα των πρωτ/των όταν κάθε κατηγορία αποτελείται απο 120 ομάδες της Θεσσαλονίκης και των όμορων νόμων.
Σαν ακαδημία έχουμε εισπράξει παρα πολλές φορες εύσημα απο πολλους φορείς όπως η ΕΠΣ Πιερίας και η ΕΠΣ Μακεδονιας που μας έχει τιμήσει σε ειδικές τελετές.
Πολλοί θα ρωτήσουν και τι έγινε ποιος παικτης ξεπετάχτηκε απο τα σπλάχνα του Πιερικού.Εδώ υπάρχει απάντηση και είναι οτι η ακαδημία η αρμοδιότητα της φθάνει μέχρι την Κ15 και τώρα τελευταια την Κ-17 και τα παιδιά μετα παραδίδονται στην αρμοδιότητα της ΠΑΕ η οποία τα τελευταια χρόνια επέδειξε μια σχιζοφρενική συμπεριφορα ενώ τα μικρά τμήματα λειτουργούσαν με τον καλυτερο δυνατό τρόπο την Κ20 την άφησαν στο έλεος της τύχης με τα γνωστά αποτελέσματα της τελευταίας χρονιας.
Είμαι υποχρεωμενος απο την θέση που κατέχω τα τελευταία τέσσερα χρόνια σαν τεχ/κος δ/ντης της ακαδημίας να υπερασπιστώ το έργο των συναδέλφων προπονητών των εφόρων και το δικό μου γιατί πραγματικα πίστεψαν σε αυτό που έκαναν και κάνουν μέχρι σήμερα.
Ο Πιερικός είναι μεγάλο σωματειο στην Πιερία και την Ελλάδα.
Τον Πιερικό τον πολέμησαν τον πολεμούν και θα συνεχίσουν να τον πολεμούν εντός και εκτός νομού όσον αφορά την ακαδημία.
Είμαι υπερήφανος που δούλεψα αυτά τα χρόνια στον Πιερικό και συνεργάστηκα με πολλούς ανθρώπους που αγαπούν τον Πιερικό. Επειδή αναμένονται εκλογές στον ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ και θα προκύψει νέα διοίκηση και επειδή η ακαδημία σε λιγες ημέρες θα τελειώσει την χρόνια με το τουρνουά που γίνεται στο Ελατοχώρι οπου συμμετέχουν δυο τμήματα το παιδικό και το προπαιδικό με 45 ποδοσφαιριστες εγω προσωπικά θα υποβαλλω την παραίτηση μου απο τεχ/κος Δ/ντης της ακαδημίας ώστε η νέα δ/σ να κανει τον προγραμματισμό όπως αυτή θεωρεί καλύτερο για την ακαδημία.
Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους προέδρους του Πιερικού τον Α Κουτση τον Κ Παπαδόπουλο και τον Π Τσιτιροκη που με τίμησαν με την εμπιστοσυνη τους όλους τους γονείς που εμπιστεύθηκαν τα παιδιά τους και όλα τα παιδιά που συνεργασθήκαμε όλα αυτά τα χρόνια.
Επίσης θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους προπονητές και όλους τους εφόρους που δουλέψαμε όλα αυτά τα χρόνια για την ακαδημία και τον Πιερικό.
Εύχομαι στο νέο ΔΣ. να πετύχει και να δώσει περισσότερη προσοχή στην ακαδημία και να την κάνει ακόμη καλύτερη.
Με. Τιμή
Τσιαμπέρας Ευαγγ.
Τεχ/κος Δ/ντης
Ακαδημίας ΣΦΚ Πιερικός
Προπονητής uefa β.