Τα Ολύμπια Νέα

Ελλάδα

Άρθρο στους Financial Times

Μητσοτάκης: Δεν είναι αργά για μία δίκαιη συμφωνία
Σε χθεσινό άρθρο του στους Financial Times με τίτλο «Δεν είναι ακόμη αργά για μία δίκαιη συμφωνία για την Ελλάδα» ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφέρει ότι η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών θέλουν και αναμένουν μία συμφωνία με τους εταίρους της χώρας και ενόψει της σημερινής έκτακτης συνόδου τονίζει ότι ο πρωθυπουργός ταξιδεύει στις Βρυξέλλες γνωρίζοντας ότι έχει τη στήριξη της ελληνικής κοινής γνώμης και ένα είναι σίγουρο, ότι «δεν έχει εντολή εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη και την ΕΕ».
Ο κ. Μητσοτάκης εκτιμά ότι μία δίκαιη συμφωνία, που θα επιτρέψει στη χώρα να μείνει στο ευρώ και να κάνει όσα πρέπει για να διασώσει την οικονομία της, είναι εφικτή, σημειώνοντας, όμως, ότι θα απαιτηθεί ηγετική και υπεύθυνη στάση από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές.
«Ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να ξοδέψει το πολιτικό του κεφάλαιο ώστε να καταφέρει να κάνει αυτό που στο κάτω-κάτω είναι το σωστό για την Ελλάδα, ακόμα και αν αυτό προϋποθέτει να διαρρήξει τους δεσμούς του με τις βαθιά ριζωμένες πρακτικές του λαϊκισμού και των πελατειακών σχέσεων που τον έφεραν στην εξουσία» επισημαίνει, εξηγώντας ότι «μπορεί αυτό να του στοιχίσει την υποστήριξη μερίδας του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όταν θα έχει βάλει τη χώρα του πάνω από το κόμμα θα έχει πραγματικά προσφέρει υπηρεσία στην Ελλάδα».
Παράλληλα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ τονίζει ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι οφείλουν να αναγνωρίσουν τον πόνο που έχουν υποστεί οι Έλληνες τα τελευταία πέντε χρόνια, προκειμένου να επιτύχουν μία ανεπανάληπτη δημοσιονομική προσαρμογή.
Επίσης, μεταξύ άλλων, ξεκαθαρίζει ότι για να επιτευχθεί δημοσιονομική βιωσιμότητα, βασική προϋπόθεση είναι η απαλλαγή του πελατειακού κράτους, προσθέτοντας πως είναι καιρός πια να σταματήσουμε να καταφεύγουμε διαρκώς στην εύκολη λύση της επιβολής φόρων και πως υπάρχει περιθώριο να ληφθούν μέτρα, προκειμένου σε σύντομο χρονικό διάστημα να διασφαλιστούν δισεκατομμύρια ευρώ από στοχευμένες περικοπές δαπανών.