Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Κεντρικός ο ρόλος του Πολιτισμού στην Ευρώπη

Με Ευρωβουλευτές της Επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας συναντήθηκε ο Περιφερειάρχης 1

Συνάντηση με τους Ευρωβουλευτές – μέλη της Επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και πολυμελή αντιπροσωπεία του Ευρωκοινοβουλίου είχε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας στην έδρα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι Ευρωβουλευτές, Silvia Costa (Πρόεδρος της Επιτροπής – Ιταλία), Andrea Bocskor (Ουγγαρία), Γιώργος Γραμματικάκης (Ελλάδα), Luigi Morgano (Ιταλία), Julie Ward (Βρετανία) και Θοδωρής Ζαγοράκης (Ελλάδα), συζήτησαν επί περίπου μιάμιση ώρα με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και την Αντιπεριφερειάρχη της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, ζητήματα ανάπτυξης και ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς, ειδικά σε σχέση με το 2018, που έχει χαρακτηριστεί Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς, αλλά και θέματα της τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας.
Συζητήθηκαν επίσης ζητήματα που έχουν να κάνουν με τα σημαντικά αρχαιολογικά μνημεία της Κεντρικής Μακεδονίας, τα οποία επισκέπτονται κατά την τριήμερη παραμονή τους στην περιοχή τα μέλη της Επιτροπής. Ο κ. Τζιτζικώστας παρουσίασε στα μέλη της Επιτροπής τα γενικά χαρακτηριστικά της Κεντρικής Μακεδονίας, τα συγκριτικά αναπτυξιακά πλεονεκτήματα της περιοχής και το σπουδαίο πολιτιστικό απόθεμα και των επτά Περιφερειακών Ενοτήτων, ενώ επισήμανε και την ανάγκη συνεργασίας όλων των ευρωπαϊκών κρατών για την ανάδειξη του πολιτισμού και τη διασύνδεσή του και με την τουριστική ανάπτυξη.
«Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για εμάς σήμερα να ξαναδώσουμε στον Πολιτισμό την αξία που θα πρέπει να έχει. Βρισκόμαστε στη Θεσσαλονίκη, στην καρδιά της Ελλάδας, και μάλιστα σε μια πάρα πολύ ευαίσθητη και δύσκολη στιγμή για τη χώρα σας, νομίζω όμως ότι θα πρέπει να αποκαταστήσουμε τον κεντρικό ρόλο του Πολιτισμού και να πείσουμε μέσω αυτού τους πολίτες να ενδιαφερθούν για το μέλλον και την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση», δήλωσε από την πλευρά της η Πρόεδρος της Επιτροπής, Silvia Costa.