Τα Ολύμπια Νέα

Ελλάδα

«Αντέχει το σύστημα»

Με ημερήσια χρηματοδότηση από την ΕΚΤ η τραπεζική αγορά«Αντέχει το σύστημα»
Με ημερήσια χρηματοδότηση από την ΕΚΤ θα κινείται η τραπεζική αγορά το επόμενο χρονικό διάστημα, αναφέρει ρεπορτάζ του Βήματος της Κυριακής που με την βοήθεια έμπειρων τραπεζικών πηγών ερμηνεύει την απόφαση της ΕΚΤ για τον έκτακτο μηχανισμό ELA χθες, Παρασκευή, και αναλύει τα πιθανά σενάρια και τις μετέπειτα κινήσεις της κεντρικής ευρωτράπεζας.
Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, έμπειρες τραπεζικές πηγές ερμηνεύοντας τη στάση της ΕΚΤ επισημαίνουν ότι το μήνυμα του Μάριο Ντράγκι είναι «ανοίξτε και βλέπουμε, εδώ είμαστε» και εξηγούν ότι το επόμενο χρονικό διάστημα η ΕΚΤ θα κάνει λογαριασμό στο τέλος κάθε ημέρας και θα καλύπτει τις ανάγκες του συστήματος, τουλάχιστον όσο υπάρχει προοπτική συμφωνίας.
Η αρχή θα γίνει τη Δευτέρα, ημέρα κατά την οποία οι τράπεζες αναμένεται να λειτουργήσουν κανονικά. Αυτό διευκρίνισε ο διοικητής της ΤτΕ, Γιάννης Στουρνάρας, στους επικεφαλής των τραπεζών με τους οποίους συναντήθηκε την Παρασκευή το βράδυ. Ο κεντρικός τραπεζίτης μετέφερες στους τραπεζίτες τις διαβεβαιώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Ευκ.Τσακαλώτου ότι μέσα στο Σαββατοκύριακο θα έχουμε καλά νέα για την πορεία των διαπραγματεύσεων. «Πάμε για συμφωνία» είπε ο κ. Στουρνάρας, ωστόσο κάλεσε τις διοικήσεις των τραπεζών να είναι σε επιφυλακή για την αντιμετώπιση της κατάστασης.