Τα Ολύμπια Νέα

Απόψεις

Στο επίκεντρο η αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της ΠΚΜ στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας

Στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητα Πιερίας, διεξήχθη η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Η Πρόεδρος Οικονομικής Επιτροπής Π.Κ.Μ. Αθηνά Αηδονά-Αθανασιάδου, τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και υπηρεσιακοί παράγοντες συζήτησαν, εξέτασαν και αποφάσισαν για τρέχοντα θέματα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Στο γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφίας Μαυρίδου προηγήθηκε συνάντηση εργασίας παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών, Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Αθηνάς Αηδονά-Αθανασιάδου, με τη συμμετοχή των Προϊσταμένων και των υπαλλήλων της Διεύθυνσης Διοικητικού – Οικονομικού Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.
Στη συνάντηση τέθηκαν επι τάπητος θέματα οικονομικής και δημοσιονομικής φύσεως, με ιδιαίτερη και διεξοδική αναφορά στη μεταφορά μαθητών της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης. Μεταξύ των άλλων θεμάτων, συζητήθηκε και η στελέχωση και οι αρμοδιότητες των υπαλλήλων του τμήματος Προμηθειών της Διεύθυνσης Διοικητικού – Οικονομικού, η επικείμενη τροποποίηση του Οργανισμού της ΠΚΜ καθώς και η λειτουργία της Οικονομικής Επιτροπής.
Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας επεσήμανε ότι για την εύρυθμη οργάνωση των Περιφερειακών Ενοτήτων και κατ’ επέκταση της ΠΚΜ, απαιτείται αναβάθμιση των υπηρεσιών και αξιοποίηση του ανθρωπίνου δυναμικού με στόχο την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη διεκπεραίωση των υποθέσεων, που αφορούν τον πολίτη αυξάνοντας το βαθμό ικανοποίησής τους.
Η Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Αθηνά Αηδονά-Αθανασιάδου, έκανε λόγο για αγαστή συνεργασία των συλλογικών οργάνων της ΠΚΜ με τις οργανικές μονάδες των Περιφερειακών Ενοτήτων, με σκοπό την αντιμετώπιση τυχόν διοικητικών δυσλειτουργιών με απόλυτη διαφάνεια , σύμφωνα με τη δημοσιονομική πολιτική της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της ενίσχυσης της περιφερειακής συνείδησης, που προωθεί ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, μέσα από τη διεξαγωγή των συνεδριάσεων της Οικονομικής Επιτροπής στις Περιφερειακές Ενότητες της ΠΚΜ.