Τα Ολύμπια Νέα

Κοινωνικά / Τοπικά Νέα

Άρωμα Κρήτης

 4ο Αντάμωμα Κρητών και Φίλων από τους Σταυραετούς

Το 4ο Αντάμωμα Κρητών και Φίλων διοργανώνει το Σάββατο 4 Ιουλίου, στις 8:30 μμ στο δημοτικό σχολείο Ανδρομάχης, ο Σύλλογος Κρητών Ν. Πιερίας «Οι Σταυραετοί». Νωρίτερα θα τελεστεί AFISES (1)επιμνημόσυνη δέηση για τους Κρήτες πεσόντες (κατά την απελευθέρωση της Κατερίνης), στον Iερό Nαό του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού.

 

Μετά το πέρας της επιμνημόσυνης δέησης, η πομπή που θα σχηματιστεί θα κατευθυνθεί συνοδεία μουσικών σχημάτων και χορευτικών τμημάτων, στο χώρο του Ανταμώματος, για την έναρξη της εκδήλωσης.

Στο μουσικό μέρος της βραδιάς πρωταγωνιστούν δεξιοτέχνες της αυθεντικής κρητικής μουσικής και ειδικότερα οι: Δημήτρης Δήμου (Λύρα), Ανδρέας Νικητάκης (Λαούτο), Μάριος Μπουρμπουδάκης (Λαούτο), Ιωάννης Νικηφόρος (Μαντολίνο)

 

Ο πλούτος και η εκφραστικότητα της κρητικής παράδοσης

«Το Αντάμωμά μας, το δυναμικό αυτό κρητικό γλέντι, στην καρδιά του καλοκαιριού αποτελεί πλέον θεσμό για την Κατερίνη και την ευρύτερη περιοχή και αυτό γιατί το αγκάλιασαν με θέρμη τόσο τα μέλη, όσο και οι πολυάριθμοι φίλοι του συλλόγου μας. Και φέτος, στην εκδήλωση που έχουμε προετοιμάσει με πολύ μεράκι θα πρωταγωνιστήσει ο πλούτος και η εκφραστικότητα της κρητικής παράδοσης, ενώ θα ανασύρουμε μνήμες και τραγούδια από τη Μεγαλόνησο. Προσκαλούμε τα μέλη και τους φίλους μας να ανταμώσουν με τα άτομα όλων των ηλικιών που στελεχώνουν τα τμήματα του συλλόγου, με επίκεντρο τους νέους ανθρώπους που αποτελούν το μέλλον και άρα την συνέχεια του συλλόγου» τονίζει σε δήλωσή του με αφορμή το 4ο Αντάμωμα, ο πρόεδρος του συλλόγου Κρητών Ν.Πιερίας «Οι Σταυραετοί» Κωνσταντίνος Μανιουδάκης.

Στην εκδήλωση λαμβάνουν μέρος όλα τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου, ενώ συμμετέχει το χορευτικό τμήμα του (αδελφοποιημένου με τον Σύλλογο Κρητών «Οι Σταυραετοί»), Ποντιακού Συλλόγου Κατερίνης Παναγία Σουμελά.

Παράλληλη εκδήλωση: Έκθεση φωτογραφίας με θέμα: «Ομορφιές της Κρητικής Γης».

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.