Τα Ολύμπια Νέα

Κόσμος

Συνάντηση με τον Φινλανδό πρόεδρο

Πούτιν: Θα στρέψουμε τον στρατό μας κατά οποιουδήποτε μας απειλήσει

Συνάντηση με τον Φινλανδό πρόεδρο
Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία θα αναγκαστεί να στρέψει τις ένοπλες δυνάμεις της προς οποιεσδήποτε χώρες που ενδεχομένως την απειλήσουν και εξέφρασε την ανησυχία του για την ύπαρξη αντιπυραυλικού αμυντικού συστήματος κοντά στα σύνορα της χώρας.
«Θα αναγκαστούμε να στρέψουμε τις ένοπλες δυνάμεις μας… προς εκείνες τις περιοχές από όπου η απειλή έρχεται» τόνισε.
Ο Πούτιν, επίσης, ανέφερε, έπειτα από τις συνομιλίες του με τον φινλανδό πρόεδρο Σάουλι Νιινίστο στο Προεδρικό Μέγαρο έξω από την Μόσχα, ότι η καλύτερη εγγύηση της ασφάλειας της Φινλανδίας είναι η ουδετερότητά της.
Ο ρώσος πρόεδρος, σε δυσαρμονία με τη Δύση για την κρίση στην Ουκρανία και τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν ως συνέχεια αυτής στην Ρωσία, δήλωσε επίσης ότι η Ρωσία ζητά από την Ουκρανία να αποπληρώσει οφειλές από ένα προηγούμενο πρόγραμμα δανεισμού που υπεγράφη από τον πρώην ουκρανό πρόεδρο Βίκτορ Γιανουκόβιτς, σύμφωνα με ένα συμφωνημένο πρόγραμμα αποπληρωμής.
Πρόσθεσε ότι η ειρηνευτική συμφωνία του Μινσκ για την Ουκρανία ήταν ισορροπημένη και δίκαιη και ότι εάν η Ρωσία δεν συμφωνούσε με το περιεχόμενο της δεν θα την υπέγραφε.