Τα Ολύμπια Νέα

Ελλάδα

Για την κοινωνική προσφορά του

Από το Ευρωκοινοβούλιο βραβεύεται το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο ΕλληνικούΓια την κοινωνική προσφορά του
Με το βραβείο του «Ευρωπαίου Πολίτη» θα τιμηθεί το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, εις ένδειξη αναγνώρισης της προσφοράς του στην ελληνική κοινωνία.
Σε σχετική ανακοίνωση της εθελοντικής οργάνωσης αναφέρεται ότι «ηκαλύτερη βράβευση για το ιατρείο μας θα είναι εάν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πιέσει την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ ώστε να αποκλειστεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας της χώρας από οποιαδήποτε διαπραγμάτευση και παράλληλα να χρηματοδοτηθεί με επιπλέον χρήματα, ώστε να ανταπεξέλθει στις αυξημένες ανάγκες λόγω της παρατεταμένης ανθρωπιστικής κρίσης στη χώρα μας».
Επισημαίνεται επίσης ότι «το δικαίωμα της πρόσβασης όλων των πολιτών σευπηρεσίες υγείας είναι ισότιμο με την πρόσβασή τους σε τροφή, νερό και παιδεία. Εάν δεν σταματήσουν αυτές οι πολιτικές, η οποιαδήποτε βράβευση μας που αναγνωρίζει το δύσκολο αγώνα που δίνουμε, δε θα είναι τίποτα παραπάνω από άλλο ένα παράδοξο αυτής της κρίσης και θα στέλνει λάθος μηνύματα στον δοκιμαζόμενο λαό μας αλλά και στους υπόλοιπους λαούς της Ευρώπης. Ο άνθρωπος θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να έχει προτεραιότητα, πάνω από τα χρήματα και πάνω από τις αγορές».