Τα Ολύμπια Νέα

Ελλάδα

Αναβλήθηκε η συζήτηση για την ιθαγένεια

ΝΔ: Η Κωνσταντοπούλου δεν μπορεί να κάνει τη Βουλή τηλεπανηγυράκι τηςΑναβλήθηκε η συζήτηση για την ιθαγένεια
Την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσε η αναβολή της συζήτησης του νομοσχεδίου για την ιθαγένεια, κάνοντας λόγο για «νέα προσβολή της ανώτατης λειτουργίας της Βουλής, που είναι η Ολομέλεια».
Συγκεκριμένα ο αρμόδιος συντονιστής της ΝΔ Σίμος Κεδίκογλου εξαπολύει επίθεση στην Πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου δηλώνοντας πως την διακατέχει «σύνδρομο τηλεπαρουσιάστριας», καθώς σύμφωνα με τον ίδιο η συζήτηση που είχε προγραμματιστεί για σήμερα, αναβλήθηκε αιφνιδιαστικά, προκειμένου να πέσουν τα φώτα της δημοσιότητας στη συνεδρίαση της Επιτροπής για το Χρέος, που μεταδίδεται από το κανάλι της Βουλής.
«Είναι γνωστό το σύνδρομο της τηλεπαρουσιάστριας που διακατέχει την κ. Κωνσταντοπούλου, δεν μπορεί όμως να κάνει τη Βουλή τηλεπανηγυράκι της» τόνισε ο κ. Κεδίκογλου.
Ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ Γιώργος Γεωργαντάς τόνισε πως πλέον η υπόθεση αυτή έχει ξεφύγει από κάθε όριο και επισήμανε πως την ώρα που η κυβέρνηση προωθούσε το σχετικό νομοσχέδιο με κατεπείγουσα ρύθμιση έτσι ώστε να υπάρξει και άμεση διαχείριση σχετικών πόρων από ευρωπαϊκά προγράμματα, έρχεται μια νέα καθυστέρηση τουλάχιστον 15 ημερών.
Σημειώνεται πως η ΝΔ έχει ανακοινώσει πως θα καταψηφίσει επί της αρχής το νομοσχέδιο, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων την ανάγκη να τεθεί ως όρος η εννεαετής φοίτηση.