Τα Ολύμπια Νέα

Κοινωνικά

«Άνθρωποι και στιγμές στο ΚΑΠΗ Κατερίνης»

Έκθεση φωτογραφίας του Θανάση Μισιτσάκη στην Αστική Σχολή

1

«Άνθρωποι και στιγμές στο ΚΑΠΗ Κατερίνης» τιτλοφορείται η έκθεση φωτογραφίας του Θανάση Μισιτζάκη, η οποία φιλοξενείται στην Αστική Σχολή (έως τις 21 Ιουνίου ). Την έκθεση συνδιοργανώνει ο Οργανισμός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης.

Δεκάδες φωτογραφικά στιγμιότυπα ασπρόμαυρα και έγχρωμα αποτυπώνουν την καθημερινότητα των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας και όπως επισημαίνει – αναφερόμενος στην ταυτότητα της έκθεσης – ο ίδιος ο δημιουργός : «Χαρακτηριστικό της είναι η προβολή συνηθειών των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας στις εγκαταστάσεις των ΚΑΠΗ Κατερίνης».

Ποιο όμως ήταν το έναυσμα για την θεματική ενότητα της έκθεσης; «Θεώρησα εξαιρετικά ενδιαφέρον το γεγονός, ότι, τα άτομα της τρίτης ηλικίας αποτελούν ένα σημαντικό κομμάτι της τοπικής κοινωνίας και μεταφέρουν απτά την εμπειρία της ίδιας της ζωής» επισημαίνει ο κος Μισιτσάκης, ο οποίος δηλώνει ενθουσιασμένος «για την ικανοποίηση και τα χαμόγελα που διέκρινα στα πρόσωπα αυτών των ανθρώπων γεγονός που μ’ έκανε να συνειδητοποιήσω ότι ο θεσμός των ΚΑΠΗ προσφέρει στην τρίτη ηλικία, συντροφικότητα, επικοινωνία, ψυχαγωγία». Ήδη στους χώρους της έκθεσης περιηγήθηκαν μέλη των ΚΑΠΗ, εκπρόσωποι αρχών και φορέων, ενώ πραγματοποιούνται και οργανωμένες επισκέψεις συλλόγων κ.α.