Τα Ολύμπια Νέα

Κυριότερες Ειδήσεις

Τα ‘κάναν ρόιδο!

Νοσοκομείο, κόμματα και οργανώσεις με τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη

header_5

Μια γιορτή, για να τιμήσει τους ανθρώπους (που στην κυριολεξία) δίνουν το αίμα τους για τον συνάνθρωπό μας, αποφάσισε να κάνει το Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης και τα έκανε θάλασσα. Αποτέλεσμα, ήταν να υπερπροβληθεί δράση της Χρυσής Αυγής, ενώ η ουσιαστική προσφορά των εθελοντών αιμοδοτών, να περάσει σε δεύτερη μοίρα

Η βράβευση της «Πράσινης Πτέρυγας» της Χ.Α. (όπου συλλέγεται αίμα μόνο για Έλληνες, χωρίς να διευκρινίζεται αν σ’ αυτούς περιλαμβάνονται και οι «Κομμουνισταί») προκάλεσε την αντίδραση κομμάτων και οργανώσεων, εις βάρος δυστυχώς όλων των υπολοίπων εθελοντών και εθελοντικών οργανώσεων που τιμήθηκαν στην ίδια εκδήλωση.

Αποτέλεσμα όλου αυτού του θορύβου, ήταν να εκδώσει αργά το απόγευμα της Δευτέρας ανακοίνωση ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κατερίνης, επιρρίπτοντας την ευθύνη «παρείσφρησης» της «Πράσινης Πτέρυγας» στον κατάλογο των τιμώμενων, στους Υπεύθυνους του Τμήματος Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου (που διοικεί).

Μάλιστα, ο κ. Στέργιος Φαρμάκης, ανακάλεσε εγγράφως τον έπαινο προς την «Πράσινη Πτέρυγα-Χ.Α.» και αντί να αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί, κάλεσε σε απολογία τους υπεύθυνους του Τμήματος Αιμοδοσίας και διέταξε και ΕΔΕ, προαναγγέλλοντας μάλιστα και πειθαρχικά μέτρα εναντίον των υπευθύνων!

Για το ίδιο θέμα, εξέδωσε ανακοίνωση και η Διευθύντρια του Τμήματος Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Κατερίνης Μαργαρίτα Παπαδοπούλου. «Το Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Κατερίνης έχει σκοπό και στόχο την εξυπηρέτηση των ανθρωπίνων ιατρικών αναγκών, την προαγωγή της αξίας της αλληλεγγύης και του ανθρωπισμού. Ουδεμία σχέση έχει με την παραγωγή πολιτικής και την προώθηση ιδεών αντίθετων προς τις επιδιώξεις του», αναφέρει η κ. Παπαδοπούλου, η οποία εκφράζει «την άγνοια» και τη λύπη της για την έκταση που πήρε το γεγονός, ενώ σημειώνει πως έκταση του θέματος, «αδικεί και υποβαθμίζει την εξαιρετική προσφορά των εθελοντών της περιοχής μας.»

 

Την απόφαση του Διοικητή του Νοσοκομείου Κατερίνης, να «ανακαλέσει» το βραβείο προς την «Πράσινη Πτέρυγα», σχολίασε και η Χ.Α.. Με ανακοίνωσή της, διευκρινίζει ότι «κανείς δεν επεδίωξε και μάλλον κανείς δεν περίμενε (τη βράβευση), αλλά έγινε ομολογουμένως ευχάριστα δεκτό, αφού αφορούσε μια αναγνώριση της τεράστιας κοινωνικής προσφοράς του Λαϊκού Συνδέσμου»

«Το γεγονός», συνεχίζει η ανακοίνωση, «πανικόβαλε ολόκληρο τον ανθελληνικό συμφερτό, που έχει εξαρτήσει την πολιτική του επιβίωση από την εξόντωση της Χρυσής Αυγής. Πρόκειται για το συνονθύλευμα που αυτοαποκαλείται ως δημοκρατικό ή συνταγματικό τόξο, αλλά η σχέση του με τη δημοκρατία και το Σύνταγμα είναι ανύπαρκτη. Ο πανικός ανακατεμένος με μίσος όμως,  αποτελεί την ιδανική συνταγή αυτογελοιοποίησης.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες εκδόθηκε αργά (προ)χτες η ανακοίνωση του διοικητή του Νοσοκομείου Κατερίνης, που «ανακαλεί τον Έπαινο στην Πράσινη Πτέρυγα – Χρυσή Αυγή», εν μέσω απειλών και ύβρεων, χωρίς να παραλείπει και το αυτομαστίγωμα, προσπαθώντας μάλλον να περισώσει τη θεσούλα του.

Κανονικά σε τέτοια υποκείμενα αξίζει μόνο η περιφρόνηση, αλλά επειδή το έχουν παρακάνει, καλό θα ήταν μερικά πράγματα να μπουν στη θέση τους», αναφέρει μεταξύ άλλων.

 

Πρώτος το θέμα ανακίνησε ο ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας, όπου με ανακοίνωσή του, έκανε λόγο για «θέατρο του παραλόγου», καταλογίζοντας ευθύνες στη Διοίκηση του Νοσοκομείου και προειδοποιώντας πως «είναι καιρός πλέον να σταματήσει αυτή η τακτική τόσο από την διοίκηση του νοσοκομείου όσο και από τους υπευθύνους των τμημάτων του.»

 

«Την ίδια στιγμή που αυτό το ναζιστικό μόρφωμα, δικάζεται για δεκάδες εγκληματικές ενέργειες και συνεχίζει την εγκληματική του δράση, κάποιοι προσπαθούν να της «φιλοτεχνήσουν» ανθρώπινο προφίλ. Σ’ αυτό το προφίλ εντάσσονται δραστηριότητες όπως η προσφορά αίματος. Αρχικά μόνο για έλληνες και απ” ότι φαίνεται τώρα με την μορφή συλλόγου προκάλυψη(πράσινη πτέρυγα) με τον ίδιο σκοπό», αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Τ.Ε. Πιερίας του ΚΚΕ, καταδικάζοντας την απόφαση για βράβευση της «Πράσινης Πτέρυγας» και επιρρίπτοντας ευθύνες για αυτό, στη Διοίκηση του Νοσοκομείου.

Β.Ζ.