Τα Ολύμπια Νέα

Κυριότερες Ειδήσεις

ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΗ ΠΡΑΞΗ Η ΔΗΘΕΝ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΩΝ ΝΑΖΙ ΤΗΣ <<ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ>> ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ

Σε ατόπημα πρώτου βαθμού υπέπεσε η διοίκηση του νοσοκομείου Κατερίνης και το τμήμα αιμοδοσίας της, με την δήθεν βράβευση των ΝΑΖΙ της <<Χρυσής Αυγής>> για την ρατσιστική αιμοδοσία της <<ΑΙΜΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ>>. Την ευθύνη την επωμίζονται πρωτίστως η διοίκηση του νοσοκομείου της Κατερίνης, με πρώτο να έχει την ευθύνη ο διοικητής του Νοσοκομείου Κατερίνης, κύριο Στέργιο Φαρμάκη.header_5
Μια πράξη επαίσχυντη που προσκρούει στην επιστημονική δεοντολογία, όσο και στην ιστορική και συλλογική μνήμη των λαών του κόσμου για τα εγκλήματα των ΝΑΖΙ που διέπραξαν κυρίως το β παγκόσμιο πόλεμο.
Ποια εθελοντική προσφορά επιβράβευσαν στην <<Χρυσή Αυγή>> ? Αυτό που επιβράβευσαν είναι η ρατσιστική, αντιδραστική, αποκρουστική, σκοταδιστική, αντιεπιστημονική της θέση, ότι το αίμα αποτελεί βασικό στοιχείο ένδειξης ράτσας, ανθρώπινης φυλής που προσδιορίζει ένα έθνος. Αυτή την ρατσιστική, αντιεπιστημονική ,ναζιστική άποψη βράβευσαν η διοίκηση του νοσοκομείου Κατερίνης, με το τμήμα αιμοδοσίας της. Ας μας πούνε συμφωνούν με αυτή την άποψη αν όχι, ως προς τι η βράβευση των ΝΑΖΙ ? Και να μην επικαλεστούν πρωτόκολλα και άλλες γραφειοκρατικές διελκυστίνδες, γιατί το θέμα αυτό ξεπερνάει πρωτόκολλα.
Οι Έλληνες γιατροί, η επιστημονική τους κοινότητα , οι νοσηλευτές, όταν έδιναν τον ιερό όρκο στον Ιπποκράτη, ορκίζονταν όταν θα προσφέρουν της υπηρεσίες περίθαλψης τους μόνο σε Έλληνες? Και φυσικά όχι. Γιατί κανείς στην Ιστορία δεν αμφισβητεί την οικουμενικότητα των αρχαίων Ελλήνων και το ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα των φιλοσοφιών τους. Τότε πως γιατροί και νοσηλευτές που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση επέτρεψαν αυτή την επαίσχυντη βράβευση και δεν αντέδρασαν. Εκτός αν κάποιοι συμφωνούν με τους ΝΑΖΙ και την άποψη τους <<ΑΙΜΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ>>. Και σιγά, σιγά δούμε χειρουργεία μόνο για Έλληνες, ιατρικές εξετάσεις μόνο για Έλληνες και πάει λέγοντας.
Άξιο απορίας είναι πως δεν αντέδρασε κάποιος από του παραβρισκόμενους καλεσμένους της εκδήλωσης βράβευσης για την εθελοντική αιμοδοσία. Παραβρέθηκαν άνθρωποι της τοπικής διοίκησης, από πολιτιστικούς συλλόγους , σωματεία και όχι μόνο. Αυτό επιτάσσει η ιστορική, κοινωνική συνείδηση, ώστε το σύνθημα που επέβαλλαν οι λαοί του κόσμου μετά την λήξη του β παγκοσμίου πολέμου <<ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ>> να αποκτήσει ουσία.
Η <<Χρυσή Αυγή>> είναι ναζιστική οργάνωση με ημιστρατιωτική δομή που θαυμάζει τον Χίτλερ, τον Γκαίπελς κ.α. Πολλές φορές φιλοξένησε αφιερώματα τους στα περιοδικά της (τελευταία το 2007), κυρίως πριν την αναθέσουν να πάρει μέρος στην αναδιάταξη του αστικού πολιτικού σκηνικού και μεταμφιεστεί σε ένα δήθεν αντισυστιμικό αντιμνημονιακό κόμμα για να εγκλωβίζει με δημαγωγίες, λαϊκισμούς και ψέματα εργατικές – λαϊκές δυνάμεις.
Στελέχη και μέλη της <<Χρυσής Αυγής>> παρουσιάζονται με τατουάζ της σβάστικες και άλλα ναζιστικά σύμβολα όπως το στέλεχος τους Ηλίας Κασιδιάρης. Ο αρχηγός τους Νίκος Μιχαλολιάκος και το στέλεχος Χρήστος Πάπας εμφανίζονται σε φωτογραφίες με ναζιστικές στολές, ναζιστικά περιβραχιόνια και να χαιρετούν με καμάρι ναζιστικά.
Η <<Χρυσή Αυγή>> δεν είναι ένα απλό κόμμα που δήθεν παλεύει νόμιμα και μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες που προσπαθεί οι απόψεις της να γίνουν πλειοψηφικές. Κρύβεται πίσω από αυτό το καμουφλάρισμα για να προωθήσει ότι πιο αποκρουστικό, αντιδραστικό, ανορθολογικό, αντιεπιστημονικό παράγει και αναπαράγει το αστικό σύστημα για να δηλητηριάσει της συνείδησης εργατικών – λαϊκών δυνάμεων. Για το σκοπό αυτό προσάρμοσε σε συνέδριο της, το πρόγραμμα της το 2010, με στόχο την συγκαλυμμένη αυτή επιδίωξη.
Η <<Χρυσή Αυγή>> είναι ναζιστική οργάνωση για αυτό είναι εγκληματική. Καμιά νομιμοποίηση σε αυτήν που δρα με βία, με τάγματα θανάτου όπως στην περίπτωση του αντιφασίστα καλλιτέχνη Παύλου Φύσα που δολοφόνησαν για της απόψεις και την κοινωνικοπολιτική του δράση. Πίσω από τον μανδύα της αστικής κοινοβουλευτική εκπροσώπησης της <<Χρυσής Αυγής>> κρύβεται το δολοφονικό, ναζιστικό της πρόσωπο. Για αυτό πρέπει να την απομονώσουμε και όχι να την βραβεύσουμε.
Η <<Χρυσή Αυγή>> είναι τέκνο του συστήματος και επωάζεται σαν το φίδι στα σπλάχνα του. Παίρνει μέρος στην αναδιάταξη των αστικών δυνάμεων του συστήματος, με διακριτό ρόλο, στον αντικομουνισμό και την υπονόμευση των εργατικών λαϊκών αγώνων. Χλευάζει και πολεμάει με λύσσα και ανορθόδοξα το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα και κυρίως το ταξικό του κομμάτι, το ΠΑΜΕ. Η περίπτωση της δολοφονικής επίθεσης από μέλη και στελέχη της <<Χρυσής Αυγής>>, (τάγμα θανάτου) σε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ , της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης Περάματος είναι χαρακτηριστική.
Σήμερα στήνει δουλεμπορικό γραφείο στο Πέραμα και στην ευρύτερη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη με το προσωπείο (σωματείου εργατών μόνο για Έλληνες) για να παραδίδει σε εφοπλιστές και εργολάβους στην ζώνη πάμφθηνους εργάτες που θα δουλεύουν χωρίς ωράρια, για 20 ευρώ, ανασφάλιστοι. Όπως θέλουν , όποτε θέλουν και με τον τρόπο που θέλουν τα αφεντικά-καπιταλιστές. Αυτά τα ταξικά συμφέροντα εκπροσωπεί η <<Χρυσή Αυγή>> και το χει δείξει πολλάκις και μέσα στο αστικό κοινοβούλιο ποια ταξικά συμφέροντα εκπροσωπεί και προωθεί.
Το εργατικό – λαϊκό κίνημα με την δράση του πρέπει να αντιτάξει μέτωπο με τους ΝΑΖΙ της <<Χρυσής Αυγής>> και να τους αντιπαλέψει από ταξική σκοπιά σαν τσιράκια της εργοδοσίας, των καπιταλιστών. Ενθαρρυντικοί οι εργατικοί αγώνες που τους αντιτάχθηκαν. Όπως την άρνηση δεκάδων γιατρών, νοσηλευτών και νοσοκομείων, σε αντίθεση με το νοσοκομείο της Κατερίνης να μην πραγματοποιηθούν οι αιμοδοσίες του ρατσιστικού μίσους. Δεκάδες τέτοιοι αγώνες σε όλη την επικράτεια, αγώνες που αγκαλιάστηκαν από τον λαό. Και στο Πέραμα πάνω από 10 μαζικά, εργατικά σωματεία, που εκπροσωπούν χιλιάδες εργάτες, διαδηλώνουν ενάντια στο δουλεμπορικό γραφείο που πάει να στήσουν οι ΝΑΖΙ προς όφελος των εφοπλιστών και των εργολάβων. Οι αγώνες αυτοί και όχι μόνο δείχνουν τον δρόμο και αναδεικνύουν το ταξικό περιεχόμενο του πατριωτισμού.
Η επαίσχυντη βράβευση των ΝΑΖΙ της <<Χρυσής Αυγής>> από την διεύθυνση του νοσοκομείου Κατερίνης και το τμήμα αιμοδοσίας του πρέπει να καταγγελθεί από φορείς, συλλόγους, εργατικά σωματεία, από τα όργανα της τοπικής διοίκησης, από το εργατικό κέντρο Κατερίνης, από φορείς, από όλους.
Χρέος απέναντι στην ιστορία μας, στην κοινωνική συνείδηση, στους μεγάλους αγώνες που προετοιμάζονται, για την λαϊκή ευημερία, κοινωνική προοπτική και προκοπή μας. Οι μάσκες της υποκρισίας ας πέσουν. Με τους ΝΑΖΙ δεν παίζουμε.
Σαββίδης Παναγιώτης
Μέλος του Δ.Σ. Σωματείου οικοδόμων Κατερίνης