Τα Ολύμπια Νέα

Κόσμος

«Δεν θα το ξανακάνω», υπόσχεται

Ο Βαλς τα μπαλώνει για τα έξοδα στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ«Δεν θα το ξανακάνω», υπόσχεται
Την καταβολή του αντιτίμου του ταξιδιού για τα παιδιά του υποσχέθηκε την Πέμπτη ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς, εν μέσω της πολιτικής θύελλας που προκάλεσε η είδηση ότι μετέβη στο Βερολίνο με κυβερνητικό αεροσκάφος, προκειμένου να παρακολουθήσει με δύο από τα παιδιά του τον ποδοσφαιρικό τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.
«Στο πλαίσιο αυτής της επίσημης μετακίνησης, χρησιμοποίησα τα μέσα που τίθενται κανονικά στη διάθεση του πρωθυπουργού. Αλλά συναισθάνομαι, βεβαίως, την αντίδραση των Γάλλων και οφείλω να υιοθετήσω μια απολύτως αυστηρή συμπεριφορά. Δεν θα το έκανα ξανά. Και για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία, αποφάσισα να αναλάβω τα έξοδα για τα δυο μου παιδιά, δηλαδή 2.500 ευρώ», δήλωσε ο γάλλος πρωθυπουργός σε δημοσιογράφους στο περιθώριο επίσκεψής του στο γαλλικό νησί Ρεϊνιόν, στον Ινδικό Ωκεανό.
Αυτά τα 2.500 ευρώ αντιστοιχούν στη μέση τιμή που θα στοίχιζε το ταξίδι μετ” επιστροφής των δυο παιδιών του με μια εμπορική πτήση από την πόλη Πουατιέ, στην Κεντροδυτική Γαλλία, όπου βρισκόταν ο πρωθυπουργός, μέχρι το Βερολίνο, σύμφωνα με το περιβάλλον του.
«Θέλω να βάλω μια τελεία σε αυτήν την πολεμική για να επικεντρωθώ στα ουσιώδη», σημείωσε ο πρωθυπουργός.
Την ενέργειά του αυτή επιδοκίμασε σήμερα το πρωί ο υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς. Είναι μια «συνετή» απόφαση, δήλωσε στο δίκτυο BFMTV, εκφράζοντας την ελπίδα αυτό «να δώσει τέλος στην πολεμική» που έχει ξεσπάσει.
Η ιστορία αυτή κατέφερε πλήγμα στην εικόνα του Βαλς ως ακέραιου πολιτικού. Περισσότεροι από τρεις στους τέσσερις Γάλλους (77%) έπαθαν «σοκ» από το επεισόδιο αυτό, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Elabe για λογαριασμό του BFMTV, τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν την Πέμπτη στη δημοσιότητα.
Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή, το κόστος του ταξιδιού του πρωθυπουργού ανήλθε σε ποσό που κυμαίνεται μεταξύ 12.000 και 15.000 ευρώ.
Οπαδός της Μπαρτσελόνα που κέρδισε τον αγώνα, ο Βαλς διαβεβαίωσε ότι επρόκειτο για ένα επαγγελματικό ταξίδι κι όχι για ένα ταξίδι αναψυχής, επικαλούμενος συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της UEFA Μισέλ Πλατινί στο περιθώριο αυτού του αγώνα στο Βερολίνο.