Τα Ολύμπια Νέα

Κόσμος

Και διαπόμπευση των ανύπαντρων μητέρων

Τζεμπ Μπους: «Αποφασιστικότητα απέναντι στον τραμπούκο Πούτιν»
Με δυναμισμό και αποφασιστικότητα πρέπει να αντιμετωπιστεί η ρωσική επιθετικότητα και ο «τραμπούκος» Βλαντίμιρ Πούτιν τόνισε ο Τζεμπ Μπους, αδελφός τουΚαι διαπόμπευση των ανύπαντρων μητέρων Τζορτζ Μπους του νεώτερου, μία εβδομάδα προτού ανακοινώσει και τυπικά την υποψηφιότητά του για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.
Από το Βερολίνο, όπου βρίσκεται στο πλαίσιο πενθήμερης περιοδείας του στην Ευρώπη προκειμένου να δώσει τα διαπιστευτήριά του στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής, ο Μπους διαβεβαίωσε τις χώρες της Βαλτικής ότι οι ΗΠΑ θα εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους στο ΝΑΤΟ και θα θεωρήσουν μία επίθεση σε κάποια χώρα-μέλος ως επίθεση εναντίον ολόκληρης της Συμμαχίας.
«Τελικά, θεωρώ ότι για να αντιμετωπίσεις τον Πούτιν, πρέπει να τον αντιμετωπίσεις δυναμικά – είναι τραμπούκος… Για να είμαι ξεκάθαρος – δεν λέω να είσαι πολεμοχαρής – αλλά να πεις “ορίστε οι συνέπειες των πράξεών σου”. Αυτό θα απέτρεπε το κακό αποτέλεσμα που δεν θα επιθυμούσαμε», δήλωσε ο πρώην κυβερνήτης της Φλόριντα σε δημοσιογράφους στο Βερολίνο, για να σχολιάσει ευθύς αμέσως ότι η δραστηριότητα της Ουάσινγκτον στις προκλήσεις της Μόσχας «είναι λιγότερο ουσιαστική».
Σε κάθε περίπτωση, επεσήμανε ότι είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί πως οι ΗΠΑ δεν θα απομονώσουν τη Μόσχα σε τέτοιο βαθμό ώστε να καταλήξει «στην αγκαλιά της Κίνας». Αναφερόταν σε αυτό ακριβώς που υπονοούσε την ίδια ώρα ο Πούτιν από το Μιλάνο, όταν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον ιταλό πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι δήλωνε πως αυτή τη στιγμή η Ρωσία «δεν έχει σχέσεις» με την Ομάδα των Επτά (G7) που συνασπίζει την Ιταλία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Βρετανία, τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία και τον Καναδά, τις περισσότερο ανεπτυγμένες βιομηχανικές χώρες.
Επόμενοι σταθμοί του Μπους θα είναι η Πολωνία και η Εσθονία. Ενόσω, ο ίδιος παρουσίαζε τη σκληρές θέσεις του σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, επιμένοντας σε κάθε περίπτωση ότι στόχος του δεν είναι ένας νέος Ψυχρός Πόλεμος, ένα δημοσίευμα της Huffington Post εντρυφούσε στις πλέον συντηρητικές απόψεις του. Αφορμή ένα βιβλίο το οποίο είχε γράψει ο ίδιος το 1995 και στο οποίο εμμέσως πλην σαφώς υποστήριζε ότι η δημόσια διαπόμπευση θα ήταν ο πιο αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης της «ανευθυνότητας» των ανύπαντρων μητέρων…