Τα Ολύμπια Νέα

Κυριότερες Ειδήσεις

Διακονία σε 4 άξονες

Τις δράσεις της Μητρόπολης ανέπτυξε ο Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος

Λαϊκός αγώνας δρόμου «Στο πέρασμα του Απ. Παύλου» και φιλοξενία παιδιών από την Παλαιστίνη, την Ιορδανία και τη Σερβία ανάμεσα στις δράσεις της IMG_5099Μητρόπολης για το καλοκαίρι

Λειτουργική, φιλανθρωπική, κατηχητική και κοινωνική διακονία περιλαμβάνουν οι δράσεις της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, όπως τις ανέλυσε διεξοδικά χθες το μεσημέρι ο Μητροπολίτης κ. Γεώργιος μιλώντας στους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης.

Η συνέντευξη τύπου του Μητροπολίτη, δόθηκε στο πλαίσιο της συνδιοργάνωσης με το Δήμο Πύνδας Κολινδρού και τον Σύλλογο Δρομέων Κατερίνης «Ζευς» του λαϊκού αγώνα δρόμου 10 χιλιομέτρων στις 20 Ιουνίου.
Ο συγκεκριμένος αγώνας, θα πραγματοποιηθεί στη βόρεια Πιερία με αφετηρία τη Μεθώνη και κατάληξη την αρχαία Πύδνα. Οι δρομείς, θα ακολουθήσουν την πορεία που ιστορικά ακολούθησε ο Απόστολος Παύλος (ο αγώνας φέρει το όνομα «Στο πέρασμα του Απ. Παύλου») και σκοπός είναι να αναδειχθεί η περιοχή και να γνωρίσουν όσο περισσότεροι μπορούν την ιστορικότητά της και τη σημασία της για τον Χριστιανισμό. «Το πρώτιστο που μας ενδιαφέρει, είναι η ανάδειξη της πνευματικότητας που εκπροσωπεί για τους Χριστιανούς ο Απόστολος Παύλος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεώργιος, σημειώνοντας πως όλα τα υπόλοιπα θετικά ενδεχομένως που προκύπτουν από μια τέτοια δράση, αφορούν άλλους φορείς.
«Ελάχιστοι γνωρίζουν ότι ο Απόστολος Παύλος στην πορεία του προς τη Βέροια πέρασε από τον Κολινδρό, το Αιγίνιο, τη Μεθώνη και την Πύδνα», είπε ο Μητροπολίτης, σημειώνοντας πως είναι καθήκον της Μητρόπολής μας, να αναδείξει αυτό το ιστορικό γεγονός.
Για τον αγώνα δρόμου «Στο πέρασμα του Απ. Παύλου», μίλησε και ο πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Πιερίας «Ζευς» Χρήστος Μυστρίδης, σημειώνοντας ότι πρόκειται για τον πρώτο μαζικό λαϊκό αγώνα δρόμου που γίνεται στη βόρεια Πιερία. Όπως είπε ο κ. Μυστρίδης, οι συμμετοχές αναμένεται να ξεπεράσουν τις 300 από αθλητές που θα έρθουν από πολλές περιοχές της Ελλάδας, αφού η διαδρομή αποτελεί ακόμη άγνωστη. Ο πρόεδρος του «Ζευς», χαρακτήρισε μια πολύ καλή ευκαιρία να προβληθεί η ιστορική πορεία του Αποστόλου Παύλου, ενώ χαρακτήρισε εξαιρετική τη συνεργασία των φορέων της βόρειας Πιερίας για την υλοποίηση του αγώνα.
Ο λαϊκός αγώνας δρόμου «Στο πέρασμα του Απ. Παύλου», αποτελεί μόνο μια πτυχή της κοινωνικής διακονίας, αφού φέτος η Μητρόπολη έχει την πρόθεση να βοηθήσει σημαντικά και στη διοργάνωση του Φεστιβάλ Ολύμπου.
Όσον αφορά τις υπόλοιπες δράσεις στις οποίες αναφέρθηκε ο Μητροπολίτης και φέτος έχει προβλεφθεί η τέλεση στη σλαβική γλώσσα σε ναούς παραθαλάσσιων περιοχών της Πιερίας για τις λατρευτικές ανάγκες των επισκεπτών της. Έτσι από 1η Ιουνίου και για όλο το καλοκαίρι, θα τελούνται λειτουργίες στα σερβικά-σλαβονικά από σέρβους ιερείς στις ενορίες της Παραλίας, της Λεπτοκαρυάς, αλλά και στον Πλαταμώνα.
Οι δράσεις της Μητρόπολης περιλαμβάνουν και φιλοξενία παιδιών σε κατασκηνώσεις ή σε ιδρύματά της. Χαρακτηριστικότερη η φιλοξενία 100 παιδιών από την Παλαιστίνη και την Ιορδανία στις εγκαταστάσεις του πρώην Εκκλησιαστικού Φροντιστηρίου στο Σβορώνο. «Ήδη γίνονται εργασίες στο κτίριο για να μπορεί να φιλοξενήσει αυτά τα παιδιά, που προέρχονται από μια περιοχή η οποία δοκιμάζεται από πόλεμο», είπε ο κ. Γεώργιος, σημειώνοντας ότι εκτός των παιδιών από την Παλαιστίνη και την Ιορδανία, θα φιλοξενηθούν και 50 παιδιά από τη Σερβία. «Όπως μας είπαν, αυτά τα παιδιά δεν έχουν δει ποτέ στη ζωή τους θάλασσα και προέρχονται από οικογένειες οι οποίες σιτίζονται από την Εκκλησία της Σερβίας», συμπλήρωσε ο Μητροπολίτης.
Όσον αφορά την κατηχητική διακονία, εκτός από τη λειτουργία τμημάτων κατηχήσεως σε παραθαλάσσιες περιοχές της Πιερίας, περιλαμβάνει και την έκδοση και διανομή αντιαιρετικού εντύπου στη σερβική γλώσσα.
Να σημειωθεί, ότι ο Μητροπολίτης Γεώργιος αναφέρθηκε και σε άλλα θέματα που απασχολούν την Μητρόπολη μας (όπως ο «τιμοκατάλογος» σε γάμους και βαφτίσεις και η μετακίνηση ιερέων), για τα οποία θα υπάρξει αναλυτικό ρεπορτάζ στο αυριανό φύλλο.
Β.Ζ.