Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Ψάχνουν χρηματοδότηση

Συνεδρίαση «ομάδας εργασίας» του Δήμου Δίου Ολύμπου

Η κατασκευή αγαλμάτων του Χρ. Κάκκαλου, του Boissonnas και του Daniel Baud-Bovy στην ατζέντα της συνάντησης2ο θεμα

Συνεδρίασε την Τρίτη στο γραφείο του Δημάρχου Δίου – Ολύμπου Κώστα Δημόπουλου η ομάδα εργασίας «για την κατασκευή αγαλμάτων των Χρήστου Κάκκαλου, Frederic Boissonnas και Daniel Baud-Bovy και συναφών θεμάτων».

Η «ομάδα» συνεδρίασε σε πλήρη σύνθεση, αφού εκτός από το νυν Δήμαρχο, παρόντες ήταν ο πρώην Δήμαρχος Δίου – Ολύμπου Γιώργος Παπαθανασίου, ο διαχειριστή του Καταφυγίου «Σπήλιος Αγαπητός» Κώστας Ζολώτας, ο πρόεδρος της ΕΟΟΑ Δημήτρης Γεωργούλης και ο καθηγητής Γιάννης Κυρίτσης.
Κοινή επιθυμία της ομάδας εργασίας η κατασκευή μπρούντζινων αγαλμάτων των παραπάνω των τριών προσωπικοτήτων που έχουν συνδέσει το όνομά τους με τον Όλυμπο. Για το σκοπό αυτό προγραμματίστηκαν συγκεκριμένες επαφές με κατασκευαστές αλλά και φορείς χρηματοδότησης.
Επιπρόσθετα, συμφωνήθηκε να εκπονηθεί η νέα έκδοση του Δήμου Δίου – Ολύμπου, που θα διαδεχθεί την πολύ πετυχημένη έκδοση «Ο Όλυμπος του Boissonnas» την επιμέλεια της οποίας είχε ο Γιάννης Κυρίτσης. Η νέα αυτή έκδοση θα περιέχει ανέκδοτο φωτογραφικό υλικό και αποσπάσματα από τη διεθνή βιβλιογραφία και τον τύπο για τον Όλυμπο που φυλάσσονται κυρίως στη βιβλιοθήκη της ΕΟΟΑ στην Αθήνα, ως ευγενική χορηγία της ομοσπονδίας δια του προέδρου της Δημήτρη Γεωργούλη, ενώ την ψηφιοποίηση του υλικού θα αναλάβει ο Δήμος.