Τα Ολύμπια Νέα

Κόσμος

«Δεν τα βρήκαμε με τον Γ.Βαρουφάκη»

Σόιμπλε: Απέχουμε ακόμη από συμφωνία, η μπάλα στο ελληνικό γήπεδο«Δεν τα βρήκαμε με τον Γ.Βαρουφάκη»
Στην σκληρή γραμμή του επιμένει ο Β.Σόιμπλε σε ότι αφορά το ελληνικό ζήτημα, επιμένοντας ότι παραμένει η απόσταση που χωρίζει Αθήνα και πιστωτές για την επίτευξη του πολυπόθητου έντιμου συμβιβασμού.
Την ίδια ώρα βέβαια κυκλοφορούν φήμες ότι μετά και την αποστολή των νέων ελληνικών προτάσεων υπάρχει αισιοδοξία για επιτευξη συμφωνίας ακόμη και την Τετάρτη στη συνάντηση Μέρκελ-Ολάντ-Τσίπρα και πιθανότατα Γιούνκερ κατά τη διάρκεια της Συνόδου.
Δεν τα βρήκαμε με τον Γ.Βαρουφάκη λέει για τη χθεσινή συνάντηση, αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι ο έλληνας ομόλογός του «εργάζεται σκληρά».
Γερμανία και Ελλάδα απέχουν ακόμη από ένα πιθανό συμβιβασμό μεταξύ Ελλάδας και πιστωτών ώστε η χώρα να αποφύγει τη χρεοκοπίας, είπε ο Β.Σόιμπλε, σήμερα, Τρίτη, όπως αναφέρει το Reuters.
«Ο έλληνας ομόλογός μου εργάζεται σκληρά» αναγνώρισε ο Σόιμπλε, που χθες Δευτέρα, είχε συνάντηση με τον Γ.Βαρουφάκη.
«Ήμασταν μαζί χθες … έχουμε διαφορετική οπτική» είπε ο γερμανός υπουργός, επαναλαμβάνοντας ότι «η μπάλα είναι το ελληνικό γήπεδο».
Για μια ακόμη φορά ο Σόιμπλε αρνήθηκε ότι ισχύουν τα δημοσιεύματαπου τον φέρουν σε διαφορετική γραμμή από την καγκελάριο Μέρκελ σε ότι αφορά τις διαπραγματεύσεις για το ελληνικό ζήτημα. «Δεν θα πρέπει να σπαταλάτε το χρόνο σας με τέτοιες φήμες» είπε χαρακτηριστικά.