Τα Ολύμπια Νέα

Ελλάδα

«Απενοχοποιείται η παράταξη»

Λοβέρδος: Δεν θα διευκολύνουμε την κυβέρνηση ψηφίζοντας τη συμφωνία«Απενοχοποιείται η παράταξη»
«Ακόμη πρόεδρος είναι ο Βαγγέλης Βενιζέλος και ισχύει η φράση του: «Δεν θα διευκολύνουμε τη κυβέρνηση»» δήλωσε στον ΒΗΜΑ FM 99,5 ο βουλευτής και υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος, σχετικά με το αντο ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσει τη συμφωνία κυβέρνησης-εταίρων.
Ο κ. Λοβέρδος τόνισε πως ήταν ο μόνος που έκανε συγκεκριμένη αναφορά, λέγοντας όχι. «Κατ’ αρχάς, αυτή τη στιγμή, ακόμη πρόεδρος είναι ο Βαγγέλης ο Βενιζέλος και ισχύει η φράση του: «Δεν θα διευκολύνουμε τη κυβέρνηση». Η δική μου πρόταση είναι ότι, στο μέτρο που υπάρχουν 162 βουλευτές που κάθε μέρα λένε πόσο καλή διαπραγμάτευση κάνουν, η καλή διαπραγμάτευση που κάνουν θα παράξει ένα καλό, κατά τη γνώμη τους, προϊόν και θα το στηρίξουν οι άνθρωποι αυτοί με τον ίδιο πάθος που τώρα επί πέντε μήνες μάς λένε ότι μάς λένε και επί πέντε χρόνια μάς έβριζαν, μάς προπηλάκιζαν.
»Υπάρχουν 162 επαΐοντες που θα πάρουν τη συμφωνία. Από εμάς, διευκόλυνση και ψήφο δεν περιμένουν. Αν η δεδηλωμένη απολεσθεί, είναι μια άλλη συζήτηση αυτή, αλλά είναι υπόθεση» επισημαίνει.
Όσον αφορά το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ για την εκλογή προέδρου, ανέφερε πως «με αυτόν τον τρόπο απενοχοποιείται το ΠΑΣΟΚ, διότι τελικά αποδεικνύεται ότι δυο δρόμοι υπήρχαν: Η στρατηγική εκτός Ευρώπης και η στρατηγική που χάραξε το ΠΑΣΟΚ και προσχώρησε η ΝΔ και τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ.
»Άρα, αυτά περί προδοτών που υποστήκαμε πέντε χρόνια, τώρα αποδεικνύεται ότι ήταν ψέματα και οι υποσχέσεις για μια άλλη πολιτική, απλώς δημαγωγίας, για να πάρουν την εξουσία ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Άρα, απενοχοποιείται η παράταξη και αρχίζει – το είπα και στο Συνέδριο αυτό – να διαμορφώνεται ένα δίκτυο μετανοημένων που επανέρχονται στο δικό μας χώρο και από τις αλλαγές που θα κάνουμε, θα κριθεί αν θα επανέλθουμε σε πολύ μεγάλο βαθμό» υπογράμμισε.
Κατέληξε λέγοντας πως «πάνω από 100.000 (περιμένω να ψηφίσουν). Για εμένα, κάθε ένας ψηφοφόρος που προσέρχεται πάνω από τους 35.000, όπως ήταν την περασμένη Κυριακή για να εκλέξουν συνέδρους, είναι καλό, είναι επιτυχία , αλλά οι εκτιμήσεις μας δείχνουν έναν αριθμό πολύ μεγαλύτερο».