Τα Ολύμπια Νέα

Κυριότερες Ειδήσεις

Περίπλοκα μονοπάτια αναζήτησης

Μια εκδήλωση για τα ΦΡΑΚΤΑΛΣ από την Εστία Πιερίδων Μουσών

Προς τι όμως η διαρκής ανασύσταση της μονάδας; Ποιο είναι το ζητούμενο; Μοιάζει με μια εξόρμηση και μια επιστροφή; Πότε τα FB_IMG_1433756433776ΦΡΑΚΤΑΛΣ θα βρουν το δρόμο τους; Ποια έννοια θα ολοκληρώσει το νόημα της ύπαρξής τους; Πρόκειται για αυτοεκπλήρωση ή μήπως όχι; Πνεύμα + Ύλη, Ύλη + Πνεύμα κουλουριάζονται, πέφτουν κάτω, παλεύουν, μισιούνται, αγαπιούνται. Σε ποια κατάσταση θα μείνουν;

Δεν θα μπορούσε να υπάρξει πιο πρωτότυπη παρουσίαση βιβλίου! Ο Γιώργος Βάραγκας, η Reina, ο Bronx ( Γιάννης Βάραγκας) και η Πειραματική σκηνή «Ευγενία Σβάρνα», στην αρχικά αντιλαμβανόμενη αταξία των ΦΡΑΚΤΑΛΣ , ενός Ανθολογίου, Διαδικτυακού Ημερολογίου | Ακουστικού βιβλίου, επέβαλαν την τάξη!
Ήταν μια από τις τελευταίες εκδηλώσεις των Εαρινών Ημερών Μουσών, ενταγμένη στην καλλιτεχνική ροή της Άνοιξης του πολιτισμού που διοργανώνει για 5 συνεχή έτη η Εστία Πιερίδων Μουσών με τον δήμο Κατερίνης. Η εφορεία Λόγου και Τέχνης του συλλόγου με εκπρόσωπο το μέλος της Ειρήνη Κωνσταντινίδου, προλόγισε τον συγγραφέα λέγοντας πως: «Ο Γιώργος Βάραγκας μέσα στον χρόνο που κυλά, γράφει ιστορίες με λέξεις. Αυτή τη φορά οι λέξεις μετατρέπονται σε λόγια.»
Στη συνέχεια έκανε αναφορά και στα άλλα πρόσωπα, συντελεστών του Team της παρουσίασης των ΦΡΑΚΤΑΛΣ. Η μετουσίωση των λέξεων σε λόγια ξεκίνησε με τη απόδοση της επιστημονικής έννοιας του τίτλου ΦΡΑΚΤΑΛΣ από τον Bronx (Γιάννη Βάραγκα, φυσικό). Πέρασε στο next level με την ανάγνωση αποσπασμάτων του βιβλίου με τον μοναδικό «Φρακταλικό» τρόπο της Reina , την φιλολογική προσέγγιση της Μάγδας Μαδεμλή ( καθηγήτριας. γαλλικής φιλολογίας ) και τέλος την ολοκλήρωση της Πειραματικής σκηνής «Ευγενία Σβάρνα» που απογείωσε το ενδιαφέρον, την προσοχή και τη διάθεση των ακροατών σε άλλο κόσμο, τον χαοτικό και ασυνεχή στην επιφανειακή του μορφή, του Γιώργου Βάραγκα.
Ο συγγραφέας στο τέλος παρότρυνε τον κόσμο να εκφραστεί διατυπώνοντας τυχών απορίες ή οποιοδήποτε άλλο συναίσθημα. Απ ότι φάνηκε όμως, η ικανοποίηση ήταν αυτό που διακρίνονταν στα πρόσωπα όλων. Επίσης δήλωσε πως ήταν η πρώτη εμφάνιση της εξαιρετικά ταλαντούχας θεατρικής πειραματικής σκηνής στην οποία είναι μέλος και ο ίδιος και αυτό πραγματοποιήθηκε μέσα από την υποστήριξη της Εταιρείας Πιερικών Μελετών, υπό την αιγίδα δηλαδή της Εστίας Πιερίδων Μουσών και του Δήμου Κατερίνης. Ευχαρίστησε θερμά την Εφορεία Λόγου και Τέχνης για την επιμέλεια της εκδήλωσης και την Ε.Π.Μ για την ευκαιρία έκφρασης, αλλά και όλο τον κόσμο που πραγματικά ξεχείλισε μέχρι το προαύλιο χώρο της Αστικής Σχολής.
Ακολούθησε διασκέδαση με δυνατή μουσική και κρασί (δωρεά του Gourmet εστιατορίου « Γαστροδρόμιο » στο Λιτόχωρο) για όλους τους παρευρισκόμενους που χαλαρά σε παρέες και πηγαδάκια που σχημάτιζαν διατύπωναν συνεχώς την ευχαρίστηση τους για τον καινοτόμο τρόπο βιβλιοπαρουσίασης που είχε προηγηθεί και είχαν παρακολουθήσει.