Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Ισότητα και απασχόληση προτεραιότητα της ΕΝΠΕ

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας με την επικεφαλής του Τομέα Ισότητας της ΕΝ.Π.Ε.

Στις άμεσες προτεραιότητες της ΕΝ.Π.Ε. και της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας ο στρατηγικός σχεδιασμός για την αντιμετώπιση ζητημάτων, όπως η διάκριση των φύλων και ο σχολικός εκφοβισμός, καθώς επίσης και η υλοποίηση δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών για τα φλέγοντα κοινωνικά ζητήματα, αναφέρει η Αντιπεριφερειάρχης Σοφία Μαυρίδου

EN.Π.Ε.

Με την επικεφαλής του Τομέα Ισότητας της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, Φωτεινή Βρύνα συναντήθηκε στο Γραφείο Ισότητας των Φύλων της ΕΝ.Π.Ε. στην Αθήνα η αντιπεριφερειάρχης Σοφία Μαυρίδου. Η κ. Μαυρίδου και η επικεφαλής του Γραφείου συζήτησαν εφ” όλης της ύλης για τα θέματα που αφορούν στα δύο φύλα, καθώς επίσης και για το γυναικείο ζήτημα στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Η κα Βρύνα ενημέρωσε την αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για τις δράσεις που έχει ξεκινήσει η ΕΝ.Π.Ε. σχετικά με την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα ισότητας και όχι μόνο. Συγκεκριμένα, η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας και το Γραφείο Ισότητας των Φύλων, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας στις 7 Απριλίου, ξεκίνησε τη δημιουργία τράπεζας αίματος με στόχο την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και εθελοντική συμμετοχή των Περιφερειακών Συμβούλων σε όλη την Ελληνική επικράτεια, προκειμένου να ενισχυθεί η συγκεκριμένη τράπεζα αίματος και να διασφαλιστεί η άμεση διάθεση αίματος, σε περίπτωση ανάγκης. Η κα Μαυρίδου εκδήλωσε το ενδιαφέρον να ξεκινήσει άμεσα αυτή η δράση και στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς το πρόγραμμα αυτό αφορά και τις 13 περιφέρειες. “Είναι μία σπουδαία δράση, που μπορεί να ξεκινήσει άμεσα και με ένα πολύ σπουδαίο μήνυμα, την αλληλοβοήθεια σε μία κρίσιμη στιγμή. Η αιμοδοσία είναι πράξη αγάπης και απόδειξη κοινωνικής ευαισθησίας. Tα αποτελέσματά της σώζουν ζωές, διότι το αίμα ούτε παράγεται , ούτε αντικαθίσταται”, δήλωσε χαρακτηριστικά η Αντιπεριφερειάρχης.
Στη συνέχεια η κα Βρύνα ενημέρωσε την κα Μαυρίδου σχετικά με μία ακόμη δράση της ΕΝ.Π.Ε., την εκστρατεία κατά του σχολικού εκφοβισμού, γνωστού σε όλους μας “bulling”. Η επικεφαλής του Τομέα Ισότητας ανέφερε: “Σκοπός της συγκεκριμένης προσπάθειας, είναι μέσω στοχευμένων ενεργειών και δράσεων, να υπάρξει ενημέρωση αλλά και ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και των εμπλεκόμενων φορέων, προκειμένου να αναληφθούν από κοινού πρωτοβουλίες, για την πρόληψη, αλλά και τη δραστική αντιμετώπιση, όχι μόνο του φαινομένου του σχολικού εκφοβισμού, αλλά και των άλλων μορφών εκφοβισμού, που συναντώνται στο χώρο της εργασίας αλλά και της οικογένειας”.
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τη θετική ανταπόκριση της Αντιπεριφερειάρχη σε όλες τις δράσεις της ΕΝ.Π.Ε. που έχουν σκοπό την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα ισότητας, αλλά και σε κοινωνικά ζητήματα που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής, ειδικά στην εποχή που διανύουμε, με προβλήματα να αναδύονται ραγδαία, τα οποία απαιτούν άμεσες και δραστικές λύσεις.