Τα Ολύμπια Νέα

Κόσμος

Ενοχος για προσβολή του Ισλάμ

Η Σαουδική Αραβία καταδικάζει οριστικά μπλόγκερ σε 1.000 βουρδουλιές και φυλάκισηΕνοχος για προσβολή του Ισλάμ

Την καταδικαστική απόφαση εις βάρος του σαουδάραβα μπλόγκερ, ο οποίος «τόλμησε» να ιδρύσει ιστοσελίδα για την προάσπιση της ελευθερίας του λόγου στη Σαουδική Αραβία, επικύρωσε το Ανώτατο Δικαστήριο της Σαουδικής Αραβίας.

Ο 31 ετών Ραΐφ Μπαντάουι, ο οποίος είχε καταδικαστεί πέρσι σε 1.000 βουρδουλιές και 10 χρόνια φυλάκιση, κρίθηκε ένοχος για προσβολή του Ισλάμ και παραβίαση της νομοθεσίας περί τεχνολογίας.

Τι σημαίνει πρακτικά όμως αυτό για τον σαουδάραβα μπλόγκερ, η περίπτωση του οποίου είχε προκαλέσει τη γενική κατακραυγή στις αρχές του έτους, όταν δέχτηκε δημοσίως, σε πλατεία της Τζέντα, τις 50 πρώτες βουρδουλιές; Η Σαουδική Αραβία θα παραμείνει καθηλωμένη στο βάρβαρο παρελθόν της επιμένοντας στο μαστίγωμά του;

Οπως αναφέρει η Guardian, άνθρωπος μέσα από την υπόθεση υποστηρίζει ότι στην απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου δεν είναι σαφές κατά πόσον περιλαμβάνονται σε αυτήν οι βουρδουλιές.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, δεν αποκλείεται επειδή τον Ιανουάριο είχαν αναβληθεί οι βουρδουλιές – καθώς οι πληγές τού Μπαντάουι δεν είχαν επουλωθεί – να συνεχιστούν, αλλά «κεκλεισμένων των θυρών αυτή τη φορά.