Τα Ολύμπια Νέα

Αθλητισμός

OLYMPUS MARATHON

H Wind Ελλάς, αρωγός του OlympusMarathon, μέσω του Διευθυντή εταιρικών σχέσεων Γιώργου Τσαπρούνη δεσμεύτηκε ότι, «Αυτό που εμείς θα δώσουμε πέρα από τη χορηγία μας, είναι ο δυνατός άνεμος επικοινωνίας. Θα βάλουμε όλα τα επικοινωνιακά μέσα μας σε ενέργεια, ώστε όσο το δυνατόν περισσότερος κόσμος να πάρει αυτή τη δύναμη από τον Όλυμπο».

Στο τέλος της συνέντευξης Τύπου, ο πρωταθλητής μαραθωνίου Δημήτρης Θεοδωρακάκος παρουσίασε το τεχνικό μπλουζάκι του αγώνα, προσφορά της Salomon Hellas, ενώ λίγο αργότερα η οργανωτική επιτροπή με πρόταση- έκπληξη του αθλητή, Δημήτρη Βενετικίδη, αποφάσισε, αντί να κληρώσει 30 επιπλέον θέσεις συμμετοχής στον αγώνα, να κάνει δεκτές όλες τις επιπλέον αιτήσεις που υποβλήθηκαν (συνολικά 61).

Ο αγώνας διοργανώνεται φέτος για 12η συνεχή χρονιά, η εκκίνηση δίνεται την Κυριακή 28 Ιουνίου στον αρχαιολογικό χώρου του Δίου και τερματισμός γίνεται στο Λιτόχωρο. Λίγα λόγια για τον αγώνα των ανθρώπων στο βουνό των θεών:

Ο 12ος Olympus Marathon είναι ένας διεθνής αγώνας ορεινού τρεξίματος, 44 χιλιομέτρων με 3.200 μέτρα θετικής υψομετρικής ανάβασης που πραγματοποιείται στον Όλυμπο την τελευταία Κυριακή του Ιουνίου. Φέτος έγιναν δεκτές 761 αιτήσεις συμμετοχής από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ ο αριθμός των Ελλήνων Αθλητών ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Στην εκκίνηση του Οlympus Marathon 2015 θα σταθούν 89 ξένοι αθλητές από 18 χώρες του κόσμου.H χώρα με τις περισσότερες συμμετοχές, για μια ακόμα φορά είναι η Ρουμανία με 35 αθλητές. Ανάμεσα στους συμμετέχοντες ξεχωρίζουν ο νικητής του ΟΜ 2013 και 2014, Δημήτρης Θεοδωρακάκος (Salomon Hellas), ο κάτοχος του ρεκόρ διαδρομής, Ισπανός HERNANDEZ GISPERT Jessed, ο 2ος νικητής του ΟΜ 2014 Γιάτσεκ Μπόγκοτς (Kassimis Training – Inov8), ο 3ος νικητής του ΟΜ 2014, ο Ρουμάνος BOSTAN AdrianAlexandru (EcoMarathon), καθώς και ο Νίκος Καλοφύρης (The North Face),ο οποίος έχει τρέξει και στις 11 προηγούμενες διοργανώσεις. Στον αγώνα αναμένεται να πρωταγωνιστήσει και ο νικητής του Χειμωνιάτικου Ενιπέα 2014 Γιώργος Διαλεκτός (Salomon Hellas). Στις γυναίκες ξεχωρίζουν τα ονόματα των τριών πρώτων νικητριών του ΟΜ 2014. Συγκεκριμένα, της 1ης νικήτριας, Kozareva Hristina (Salomon Bulgaria), της 2ης νικήτριας Μαρίας Μαλάϊ (Salomon Hellas), και της 3ης νικήτριας Καλογήρου Μάρας (FifthElement). Αξιόλογη συμμετοχή της Ιρένας Μαλιμπόρσκα – Κυριάκου, η οποία θα σταθεί για 12η φορά στην εκκίνηση του αγώνα! Στον αγώνα αναμένεται να πρωταγωνιστήσει και η νικήτρια του Χειμωνιάτικου Ενιπέα 2014, Γλυκερία Τζιατζιά.4 (1)

Ο Olympus Marathon 2015 έχει ενταχθεί για πρώτη φορά στο τοπικό πρόγραμμα προσέγγισης LEADER-άξονας 4 και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τη δράση «Η Ευρώπη επενδύει στις Αγροτικές Περιοχές».

Μεγάλος χορηγός του αγώνα, η εταιρία SΑLOMON, προσφέροντας στους συμμετέχοντες του ΟΜ 2015 το φετινό αναμνηστικό τεχνικό μπλουζάκι. Παράλληλα, η εταιρία θα κάνει έντονα αισθητή την παρουσία της στον αγώνα, μιας και θα παραβρεθεί σε αυτόν σύσσωμη η ομάδα της Salomon Hellas, αποτελούμενη από τους Δημήτρη Θεοδωρακάκο (νικητή του ΟΜ 2013 και 2014), Νίκο Κωστόπουλο, Αλέξανδρο Φωτιάδη, Νίκο Σιδερίδη, Γιώργο Διαλεκτό, ΣλάβομιρΜάτρα και Μαρία Μάλαι. Επίσης, ο έτερος μεγάλος χορηγός του αγώνα, το εξειδικευμένο κατάστημα δρομικών ειδών Runner Store θα βρίσκεται στην έκθεση, όλο το τριήμερο των εκδηλώσεων, ώστε οι φίλοι του Olympus Marathon να μπορέσουν να γνωρίσουν όλη τη γκάμα των προϊόντων του καταστήματος στο περίπτερο “Runner Store” που θα φιλοξενείται στην έκθεση προϊόντων της διοργάνωσης. Για 6η συνεχόμενη χρονιά η εταιρία BUFF βρίσκεται στο πλευρό του Olympus Marathon ως χορηγός, προσφέροντας σε όλους τους συμμετέχοντες του αγώνα το Limited Edition Original Buff που σχεδιάστηκε αποκλειστικά για αυτούς. Η εταιρία PΟWER BAR (Αφοί Δημητριάδη) για 6η συνεχόμενη χρονιά θα καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες των συμμετεχόντων, προσφέροντας τα υψηλής ποιότητας ενεργειακά gel που θα βρίσκονται σε τρεις σταθμούς τροφοδοσίας. Χορηγός του αγώνα, η εταιρία Performance Store, θα καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες των συμμετεχόντων, προσφέροντας τους ηλεκτρολύτες στους σταθμούς υποστήριξης. Η Εταιρία «Σ. ΜΕΝΤΕΚΙΔΗΣ Α.Ε. ΦΥΣΙΚΟ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟ ΝΕΡΟ ΔΙΟΣ» που εδρεύει στην Καρίτσα Πιερίας, στηρίζει για ακόμη μία χρονιά έμπρακτα τη διοργάνωση ως χορηγός και θα προμηθεύσει με φυσικό μεταλλικό νερό όλους τους συμμετέχοντες. Οι βιολογικές ενεργειακές μπάρες Solo Energy Bars θα καλύψουν τις ενεργειακές ανάγκες των συμμετεχόντων στον κεντρικό σταθμό του αγώνα, στα Πριόνια. Φρούτα της εταιρίας-χορηγού Proto Α.Ε. του κ. Νίκου Πρωτοφανούση θα υπάρχουν στον τερματισμό για όλους τους αθλητές. Η φαρμακευτική εταιρία που ειδικεύεται στον σακχαρώδη διαβήτη, η Novonordisk, στέκεται για πολλοστή φορά χορηγός της διοργάνωσης. Η εταιρία ΛΕ.ΠΟ.ΓΚΑ. θα δροσίσει με αναψυκτικά τους αθλητές όλων των αγώνων στο χώρο του τερματισμού.