Τα Ολύμπια Νέα

Κόσμος

Μαφία στη Ρώμη: Μπαράζ συλλήψεων για διαφθορά με φόντο κέντρα μεταναστών

Η ιταλική αστυνομία συνέλαβε 44 πολιτικούς και επιχειρηματίες στη Ρώμη με την κατηγορία της παράνομης εκμετάλλευσης των κέντρων φιλοξενίας μεταναστών. Μαφία στη Ρώμη Μπαράζ συλλήψεω
Η υπόθεση, του φακέλου «Μαφία της Ρώμης», αφορά σύμφωνα με την έρευνα συνεχή χρηματισμό για τις εργολαβίες στη διαχείριση των κέντρων φιλοξενίας.
Οι συλληφθέντες, οι οποίοι ανήκουν τόσο στην κεντροαριστερά όσο και στην κεντροδεξιά, κατηγορούνται μεταξύ άλλων για διαφθορά, συμμετοχή σε οργάνωση μαφιόζικου τύπου, χρηματικό εκβιασμό, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
Μια πρώτη επιχείρηση της αστυνομίας με εντολή των εισαγγελέων για την ίδια υπόθεση είχε πραγματοποιηθεί τον περασμένο Δεκέμβριο.
Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, η δικαιοσύνη έχει στα χέρια της στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η «Μαφία της Ρώμης» (όπως ονομάστηκε το εκτεταμένο αυτό δίκτυο παράνομων συμφερόντων) συνήθιζε να καταβάλλει τουλάχιστο 30.000 ευρώ σε προέδρους δημοτικών διαμερισμάτων για να εξασφαλίζει προσοδοφόρες εργολαβίες.
Παράλληλα ερευνώνται πολλές αναθέσεις έργων για να κατασκευασθούν πίστες ποδηλασίας από συνεταιρισμούς για τους οποίους υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι ανήκαν στο δίκτυο της.