Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Κάλεσμα σε συλλαλητήριο

Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πιερίας «Η Πρωτοπορία»QQQ

Σε συλλαλητήριο καλεί τους ιδιωτικούς υπαλλήλους του Νομού Πιερίας το Συνδικάτο «Πρωτοπορία». Το συλλαλητήριο έχει προγραμματιστεί για τις 11 Ιουνίου, στις 7:30 το απόγευμα
Στο κάλεσμά της η Πρωτοπορία, εξαπολύει επίθεση κατά της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ και αναφέρει χαρακτηριστικά: «Μην αφήνουμε την ζωή μας στα χέρια των εκμεταλλευτών μας. Στα χέρια των πολιτικών εκπροσώπων του κεφαλαίου. Σήμερα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, χθες η κυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ και οι συνοδοιπόροι τους. Μην ανέχεστε άλλο την κοροϊδία ότι δήθεν οι κυβερνόντες διαπραγματεύονται για μας με την Ε.Ε. Αυτό που διαπραγματεύονται οι νέοι λαοπλάνοι είναι νέα προνόμια για τους επιχειρηματικούς ομίλους, και μια χαμοζωή για την εργατική τάξη.
Μην ανέχεσαι την μείωση των απαιτήσεων μας. Να δουλεύουμε χωρίς δικαιώματα, με εξαντλητικά ωράρια, με μισθούς πείνας, με απλήρωτη και ανασφάλιστη δουλειά, με ατομικές συμβάσεις κλπ.. Να μην επιτρέψουμε άλλο να μας κοροϊδεύουν. Να αποβάλουμε τον φόβο που σπέρνουν κυβέρνηση και εργοδοσία.
Στο χέρι μας είναι να αλλάξουμε αυτήν την κατάσταση. Να πούμε φτάνει πια η κοροϊδία. Αγώνας ασταμάτητος μέχρι να υπογράψουμε την κλαδική σύμβαση εργασίας, αλλά και Ε.Σ.Σ.Ε. με όλες τις απώλειες από το 2009 μέχρι σήμερα, για να μπορέσουμε να αναπνεύσουμε.
Αγώνας να καταργηθούν οι ατομικές συμβάσεις εργασίας, οι ελαστικές μορφές απασχόλησης. Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους. Κατάργηση όλων των αντασφαλιστικών νόμων. Σύνταξη στα 60 για τους άνδρες στα 55 για τις γυναίκες. Κανείς άνεργος χωρίς επίδομα ανεργίας. Δεν θέλουμε συσσίτια. Στα συσσίτια και την ανεργία να πάνε οι κυβερνόντες και οι κεφαλαιοκράτες. Αυτοί κρατούν τα κλειδιά της οικονομίας και της εξουσίας. Αυτοί κρατούν τον πλούτο που εμείς παράγουμε και τον ανακατανέμουν μεταξύ των επιχειρηματικών ομίλων.
Ταξική ενότητα για να πετάξουμε από τον σβέρκο μας τον Κυβερνητικό Εργοδοτικό Συνδικαλισμό.
Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία γιατί δικό τους παιδί είναι. Βάζουμε πλώρη για υπογραφή Κ.Σ.Σ.Ε. με αυξήσεις. Κάθε τόπος δουλειάς να μετατραπεί σε κάστρο αγώνα. Να γίνουμε μια γροθιά να νιώσουν την ανάσα μας, κυβέρνηση και εργοδοσία.»