Τα Ολύμπια Νέα

Κόσμος

Διακοπή ρεύματος εξαιτίας των μαχών

«Εκατοντάδες εγκλωβισμένοι» σε ορυχεία στην ανατολική ΟυκρανίαΔιακοπή ρεύματος εξαιτίας των μαχών
Εκατοντάδες ανθρακωρύχοι εγκλωβίστηκαν στην ανατολική Ουκρανία την Τετάρτη, όταν διακόπηκε το ρεύμα σε δύο ορυχεία που δέχθηκαν πυρά, αναφέρουν πηγές σε ειδησεογραφικά πρακτορεία των φιλορώσων αυτονομιστών και της ανατολικής Ουκρανίας.
Διοικητής των αυτονομιστών δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων των φιλορώσων, Dan, ότι διακόπηκε το ρεύμα σε δεύτερο ορυχείο -το Ζασιάντκο-, αφήνοντας εγκλωβισμένους και χωρίς φως 576 ανθρακωρύχους.
Νωρίτερα, το ρεύμα είχε διακοπεί στο ορυχείο Σκοτσίνσκι, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν περισσότεροι από 350 ανθρακωρύχοι.
Επίσημες πηγές αναφέρουν στο ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA ότι σωστικά συνεργεία απεγκλωβίζουν τους ανθρακωρύχους του Σκοτσίνσκι.
Νέοι θάνατοι στην ανατολική Ουκρανία και έντονες μάχες την Τετάρτη προκάλεσαν νέους φόβους για την κατάρρευση της εύθραυστης εκεχειρίας που συμφωνήθηκε τον Φεβρουάριο ανάμεσα στις ουκρανικές δυνάμεις και τους φιλορώσους αυτονομιστές.
Δεκαπέντε μαχητές και πολίτες σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις κοντά στη Μαριίνκα της ανατολικής Ουκρανίας, δήλωσε διοικητής των αυτονομιστών στην περιοχή του Ντονέτσκ.
Νωρίτερα, το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι η προσπάθεια φιλορώσων αυτονομιστών να καταλάβουν στρατιωτικές θέσεις στη Μαριίνκα, στα δυτικά του Ντονέτσκ παρεμποδίστηκε προς το παρόν.
Οι αυτονομιστές, πάντως, αρνούνται ότι πραγματοποιούν επιχείρηση στη Μαριίνκα.