Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

«Κάλλιο αργά παρά ποτέ…»

Η βουλευτής Μπέττυ Σκούφα για την ερώτηση βουλευτών της ΝΔ σχετικά με την υποβάθμιση των Λιμενικών Αρχών_MG_2448

Με σκωπτικό τρόπο σχολίασε η βουλευτής Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ Μπέττυ Σκούφα την κατάθεση ερώτησης από βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι λιμενικές αρχές στην Κεντρική Μακεδονία, κάνοντας λόγο για «όψιμο ενδιαφέρον»

Με γραπτή της δήλωση, η κ. Σκούφα σχολίασε την ερώτηση (την οποία συνυπέγραψε και ο συνάδελφός της Κώστας Κουκοδήμος), αναφέροντας «Με μεγάλη έκπληξη κι επιδοκιμασία πληροφορηθήκαμε ότι βουλευτές της ΝΔ κατέθεσαν Ερώτηση στη Βουλή με θέμα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Λιμενικές Αρχές στην Κεντρική Μακεδονία. Φαίνεται ότι από τη θέση της αντιπολίτευσης μπορούν κι έρχονται καλύτερα αντιμέτωποι κι αντιμέτωπες με τα τεράστια προβλήματα που άφησαν πίσω τους τα 5 χρόνια εθνοκτόνων μνημονίων, τα οποία εφάρμοσε ανελλιπώς η συγκυβέρνησή του κόμματός τους με το ΠΑΣΟΚ. Μνημόνια που λεηλάτησαν, κατακρεούργησαν, έσπρωξαν στη διαθεσιμότητα και την ανεργία, κατέστρεψαν κάθε δομή κοινωνικού κράτους και κρατικής διοίκησης.
Κάλλιο αργά παρά ποτέ, που λέει κι ο λαός.»
Να σημειωθεί, ότι οι 10 βουλευτές (όλοι τους από την Κεντρική Μακεδονία) στο κείμενο της ερώτησής τους, έκαναν λόγο για πλήρη υποβάθμιση των λιμενικών αρχών στην Κεντρική Μακεδονία, ζητώντας από το αρμόδιο υπουργείο, την ενίσχυση των λιμενικών υποδομών στην περιοχή μας, κάνοντας μάλιστα, ειδική αναφορά στα Λιμενικά τμήματα Σκάλας Κατερίνης, Νέων Μουδανιών και Δάφνης Αγίου Όρους.
Επίσης, σημείωναν ότι η υποβάθμιση των λιμενικών υπηρεσιών της Κεντρικής Μακεδονίας γίνεται ακόμη πιο έντονη με τη μείωση των οργανικών θέσεων, καθώς το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης, συνυπολογίζοντας τα τέσσερα Λιμενικά Τμήματα, που περιλαμβάνει (Ν. Μουδανιά, Ν. Μηχανιώνα, Κατερίνη, Πλαταμώνα) και το Λιμενικό Φυλάκιο Καλαμαριάς έχει μόνο 147 οργανικές θέσεις! Την ίδια στιγμή σε όλες τις υπηρεσίες και τις Λιμενικές Αρχές του Νομού Αττικής οι οργανικές θέσεις ανέρχονται σε 2.739»