Τα Ολύμπια Νέα

Κυριότερες Ειδήσεις

Γιορτή και… ενημέρωση

 Οι Φίλοι του Περιβάλλοντος στην 3η ΟικογιορτήOikogiorti_1

Ιδιαίτερα επιτυχής ήταν η συμμετοχή της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Φίλοι του Περιβάλλοντος – Πιερία 2008» στην «3η Οικογιορτή Νέας Αγαθούπολης» που έγινε την Κυριακή, στο χώρο του Παρατηρητηρίου πουλιών.

Η Οικογιορτή οργανώνεται για τρίτη συνεχή χρονιά από το Φορέα Διαχείρισης του Δέλτα Αξιού με τη συμβολή και άλλων οργανώσεων και αφορά κυρίως έκθεση βιολογικών προϊόντων και χειροτεχνίας αλλά και περιβαλλοντικά παιχνίδια, βόλτες στον υγρότοπο με ποδήλατα κ.ά. Στο περίπτερο των Φίλων του Περιβάλλοντος οι μικροί επισκέπτες εκτίμησαν ιδιαίτερα τη δυνατότητα να ζωγραφίσουν «με άμμο και κόλλα», δραστηριότητα που επιμελήθηκε η καθηγήτρια καλλιτεχνικών Κατερίνα Τσιγγάνου. Ταυτόχρονα γίνονταν ενημέρωση για τις δράσεις της Ένωσης και τα σημαντικά περιβαλλοντικά προβλήματα της περιοχής.

Το περίπτερο των «Φίλων του Περιβάλλοντος» επισκέφτηκαν και οι βουλευτές Χάρης Τζαμακλής και Μπέττυ Σκούφα και ενημερώθηκαν για τις θέσεις της οργάνωσης για το θέμα του οικισμού «Ολυμπιάδα Κορινού» καθώς και για κρίσιμα περιβαλλοντικά ζητήματα όπως η ανάγκη να προχωρήσει άμεσα η έκδοση των Προεδρικών Διαταγμάτων για τη λειτουργία των Φορέων Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού Ολύμπου και του Δέλτα Αξιού, Αλιάκμονα και Αλυκών Κίτρους που εκκρεμούν εδώ και πολύ καιρό.