Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Το ποτάμι της Κατερίνης

Στον Πέλεκα γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα ΠεριβάλλοντοςΠΕΛΕΚΑΣ

Να ζωγραφίσουν τον Πέλεκα, όπως τον ονειρεύονται καλεί τους μαθητές των δημοτικών σχολείων η «Πρωτοβουλία του Πέλεκα», ενόψει του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος που όπως κάθε χρόνο γιορτάζεται στις 5 Ιουνίου.

Ο Πέλεκας είναι το ποτάμι της Κατερίνης, αναφέρεται σε ανακοίνωση κάλεσμα της Πρωτοβουλίας, στην οποία τονίζεται οτι πρόκειται για ένα ξεχασμένο κομμάτι της Κατερίνης, αλλά όχι ξένο, όπως αντιμετωπίζεται από πολλούς. «Κάποτε εκεί μαθαίναμε κολύμπι, εκεί ψαρεύαμε στα καθαρά νερά του ποταμού, όντας ένας μεγάλος παιδότοπος για τις γύρω γειτονιές», θυμίζει η Πρωτοβουλία, που από το 2008 έχει θέσει ως στόχο να ξαναβάλει τον Πέλεκα στην καθημερινότητα των Κατερινιωτών, ως αναπόσπαστο κομμάτι της πόλης.
Το κίνημα «Πρωτοβουλία για τον Πέλεκα» ξεκίνησε έναν αγώνα για να αλλάξει η περιοχή. Με όραμα ο μεγάλος (πρώην) σκουπιδότοπος της πόλης μας να μεταμορφωθεί σε μία όαση πράσινου και έναν πνεύμονα ζωής για τους δημότες.
Σύλλογος πλέον από το 2014 δεν σταματά τον αγώνα για την ανάπλαση του ποταμού. Με δενδροφυτεύσεις, καθαρισμό της παρόχθιας περιοχής και δράσεις ενημέρωσης των πολιτών και διαμαρτυρίας προς τους υπεύθυνους.
Έτσι, και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος την Παρασκευή 5 Ιουνίου καλεί τα παιδιά από τα όμορα δημοτικά σχολεία να ζωγραφίσουν πως ονειρεύονται τον Πέλεκα.
«Ίσως οι ζωγραφιές των παιδιών ανοίξουν τα μάτια μας και μας δείξουν τον δρόμο για το μέλλον», καταλήγει το κάλεσμα