Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Εγκαίνια Σχολικής Βιβλιοθήκης “Jankaea Heldreichii” Λυκείου Κονταριώτισσας

Το Σάββατο 23 Μαΐου 2015 έγιναν τα εγκαίνια της Σχολικής Βιβλιοθήκης “Jankaea Heldreichii” του Λυκείου Κονταριώτισσας.

7f56ca91ae4eb82b8754d752cd736c76_L

Στην τελετή παρευρέθηκε πλήθος κόσμου. Μεταξύ αυτών, η βουλεύτρια Πιερίας κ. Μπέττυ Σκούφα, οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Δίου Ολύμπου κ. Αθανάσιος Καλαϊτζής και Διονύσιος Φόλιος, ο πρώην Διευθυντής του Λυκείου κ. Χρήστος Ελευθερούδης, η πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Κονταριώτισσας κ. Παρακευή Νάτσιου, εκπρόσωποι τοπικών συλλόγων και φορέων και πολλοί άλλοι.

Μετά τον αγιασμό, έγινε ομιλία για την αξία του βιβλίου και της ανάγνωσης από τον φιλόλογο κ. Αντώνη Μπιτσιάνη, ενώ βραβεύτηκε ο Κωνσταντίνος Κορινιώτης, μαθητής του σχολείου, ο οποίος ζωγράφισε αφιλοκερδώς πολλούς πίνακες και αγιογραφίες για την διακόσμηση του νέου κτιρίου στο οποίο στεγάζεται πλέον το Λύκειο.

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι περισσότεροι επισκέπτες δώρισαν στη βιβλιοθήκη βιβλία. Ξεχώρισε η δωρεά της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.

Ο Διευθυντής του Λυκείου Κονταριώτισσας κ. Αθανάσιος Βρακόπουλος και ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου ευχαριστεί θερμά όσους παρευρέθηκαν στην εκδήλωση και όσους συνέβαλλαν με κάθε τρόπο στην ενίσχυση της Βιβλιοθήκης.