Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Στη Μουσειακή Αποθήκη Μακρυγιάλου η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας, Μπέττυ Σκούφα

Τον χώρο συντήρησης των αρχαιολογικών θησαυρών της Βόρειας Πιερίας, καθώς και την υπό ανέγερση Μουσειακή Αποθήκη Μακρυγιάλου επισκέφθηκε η Βουλευτής Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ Ελισσάβετ(Μπέττυ) Σκούφα.

06ba798de46f95da378331b8bcc64b5a_L

Ενημερώθηκε από τους αρχαιολόγους και τους εργαζόμενους για τον τεράστιο πλούτο των αρχαιολογικών ευρημάτων της Βόρειας Πιερίας που είναι μοναδικά σε όλη την Ελλάδα και μπορούν να αποτελέσουν μοχλό ανάπτυξης για μία περιοχή η οποία συστηματικά υποβιβάζεται.

Στην συνέχεια επισκέφθηκαν την Μουσειακή Αποθήκη που βρίσκεται στο κέντρο του Μακρυγιάλου και θα παραδοθεί προς χρήση στο τέλος Ιουλίου.

Ο στόχος των αρχαιολόγων είναι να αναδείξουν, έστω και σε χώρο που δεν χαρακτηρίζεται σαν μουσείο, τον μοναδικό πλούτο σε επιγραφές της περιοχής,την Αχαϊκή αγορά που είναι μοναδική πανελληνίως ,αλλά και ευρήματα που δεν συναντάς σε άλλες περιοχές.

Η βουλευτής δήλωσε ότι και οι 3 εκλεγμένοι του Νομού μας θα βοηθήσουν έτσι ώστε η Βόρεια Πιερία και με την βοήθεια των αρχαιολογικών της θησαυρών ,αλλά και του υδροβιότοπου της να αναδειχθεί σε κέντρο τουρισμού.

Οι αρχαιολόγοι ζήτησαν ακόμα να επισκεφθεί τη περιοχή ο Υπουργός Πολιτισμού κ.Νίκος Ξυδάκης ώστε να γνωρίσει και από κοντά την περιοχή και να βρεθεί άμεσα λύση στο θέμα της επέκτασης των ανασκαφών και σε περιοχές που μέχρι τώρα για λόγους νομικούς δεν μπορούν να γίνουν.