Τα Ολύμπια Νέα

Κυριότερες Ειδήσεις

Ο αγώνας δεν σταματά

Συνεδρίασε η Επιτροπή Αγώνα κατά των διοδίων στο Αιγίνιο

cf815097596186d9281794b722655fc2_L

Το απόγευμα της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε μια ακόμα συνεδρίαση της Επιτροπής Αγώνα κατά των διοδίων Αιγινίου, όπου συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις, καθώς και τα πρόσθετα προβλήματα που δημιουργούνται στο Αιγίνιο από το κλείσιμο του κόμβου Μακρυγιάλου.
Η επιτροπή συνεδρίασε υπό την προεδρία του Δημάρχου Βαγγέλη Λαγδάρη, εκφράζοντας ακόμη μια φορά την κοινή βούληση για ένα συντονισμένο πλαίσιο δράσης, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της κατάργησής τους.
Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τις εργασίες που γίνονται στον κόμβο Αιγινίου και Μακρυγιάλου επισημαίνοντας πως η συγκεκριμένη «εκκρεμότητα» δημιουργεί επιπρόσθετα προβλήματα στην κυκλοφορία και διακίνηση ανθρώπων και αγαθών.
Κοινή διαπίστωση όλων είναι, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού, πως η σημερινή κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί εξαιτίας του υπέρογκου τιμήματος, που είναι υποχρεωμένοι να καταβάλλουν όσοι μετακινούνται από και προς τη Θεσσαλονίκη. Η αδυναμία μάλιστα πολλών να ανταποκριθούν στη σοβαρή αυτή επιβάρυνση, τους αναγκάζει να αποφεύγουν τη νέα εθνική οδό Κατερίνης – Θεσσαλονίκης και να χρησιμοποιούν τον παράπλευρο παλαιό δρόμο για τον προορισμό τους. Το γεγονός αυτό καθιστά «υποχρεωτική» τη διέλευση των αυτοκινήτων μέσω του Αιγινίου, επιβαρύνοντας έτσι το οικιστικό περιβάλλον και την κυκλοφορία του κεντρικού άξονα με κίνδυνο να πληρώσει η περιοχή μας βαρύ φόρο αίματος εξαιτίας του κυκλοφοριακού φόρτου και της ακαταλληλότητας της οδού. Στο τέλος διατυπώθηκε με κατηγορηματικό τρόπο η βούληση τόσο της Δημοτικής Αρχής όσο και της Επιτροπής Αγώνα να διεκδικήσουν με αποφασιστικότητα το αναφαίρετο δικαίωμα των δημοτών στην απρόσκοπτη χρήση έργων που διασφαλίζουν άνετη, γρήγορη και ασφαλή μετακίνηση προς όλες τις κατευθύνσεις.