Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Διεθνής Ημέρα Μουσείων

Εκδήλωση της ΕΠΜ για τη σημερινή μέρα, στο Μουσείο Δίου

 

6c38bc8fd385462b24ca07a89a8baed8_L

Με έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι Πιεριείς την Διεθνή Ημέρα Μουσείων. Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πιερίας και η Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, διοργανώνουν απόψε στις 8 μέσα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Δίου συναυλία.

Υπό την διεύθυνση του Ευθύμιου Μαυρίδη το φωνητικό σύνολο «de profundis» της Ε.Π.Μ. και ορχήστρα δωματίου θα συμπράξουν για να παρουσιάσουν χορωδιακά αλλά και ορχηστρικά έργα από την Αναγέννηση μέχρι και τον 20ο αιώνα. Η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πιερίας Έλενα Παπασταύρου θα παρουσιάσει διάλεξη με θέμα «το νερό σύμβολο ζωής». Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό

Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM), στην προσπάθεια του να αναδείξει το ρόλο των μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία, καθιέρωσε από το έτος 1977 τη 18η Μαΐου ως Διεθνή Ημέρα Μουσείων. Απώτερος στόχος, να γίνουν τα μουσεία φορείς πολιτισμικών ανταλλαγών, με σκοπό την ανάπτυξη της μόρφωσης, την αμοιβαία κατανόηση και τη συνεργασία μεταξύ των λαών.