Τα Ολύμπια Νέα

Ελλάδα / Τοπικά Νέα

«Σάρωσε» η ΔΑΠ ΝΔΦΚ

Πρώτη δύναμη η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ (και) στο ΤΕΙ Κατερίνης

1

Με ποσοστό 78% αναδείχθηκε νικήτρια των φοιτητικών εκλογών και στο ΤΕΙ Κατερίνης η ΔΑΠ. Διαφορετικά συνολικά αποτελέσματα δίνουν ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και Πανσπουδαστική

 

Με τυμπανουκρουσίες, συνθήματα και βεγγαλικά πανηγύρισαν τα μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ του ΤΕΙ Κατερίνης τη νίκη τους στις φοιτητικές εκλογές που έγιναν την Τετάρτη. Η παράταξη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ αναδείχθηκε πρώτη δύναμη στο ΤΕΙ Κατερίνης με διαφορά.. Από την ψηφοφορία με ποσοστό 78% κατέλαβε 5 έδρες η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ενώ η ΠΚΣ με ποσοστό 22%, 2 έδρες.

 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα που προέκυψαν από την κάλπη στο ΤΕΙ Κατερίνης είναι τα εξής:

Συνολικά Ψήφισαν: 168 φοιτητές.

Έλαβαν:

ΔΑΠ-ΝΔΦΚ: 120 ψήφους και ποσοστό 78% . Η ΔΑΠ καταλαμβάνει 5 έδρες

ΠΚΣ : 34 και ποσοστό 22%. Καταλαμβάνει 2 έδρες

Άκυρα: 14

 

Την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα των εκλογών εξέφρασε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Πιερίας Ευθύμης Τσίρκος. Σε δήλωσή του, αναφέρει: «Συγχαρητήρια στους ΔΑΠίτες και τις ΔΑΠίτισσες όλων των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ και ιδιαιτέρως στα παιδιά της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ της πόλης μας, του ΤΕΙ Κατερίνης.

Εκ μέρους της ΟΝΝΕΔ Πιερίας συγχαίρω το Σύλλογο Φοιτητών του ΤΕΙ Κατερίνης για την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών και όλους τους φοιτητές που συμμετείχαν και στήριξαν την ανανέωση και την πρωτοπορία επιλέγοντας ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, στέλνοντας παράλληλα ξεκάθαρο μήνυμα κατά της οπισθοδρόμησης που προσπαθεί να επιβάλει η νέα ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας που μας γυρνά πολλά χρόνια πίσω.

Η συνεχής παρουσία της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στις εξελίξεις, οι παρεμβάσεις, οι πρωτοπόρες ιδέες και προτάσεις της για ένα καλύτερο ΤΕΙ ανταμείφθηκαν για ακόμη μια χρονιά μέσα από το θριαμβευτικό αποτέλεσμα των εκλογών κάνοντας μας και πάλι υπερήφανους για το ιδιαίτερο χρώμα που δίνει στο ΤΕΙ της Κατερίνης!»

 

Πρώτη και πανελλαδικά η ΔΑΠ

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που έδωσε η ΔΑΠ για τις φοιτητικές εκλογές του 2015, η παράταξη που υποστηρίζεται από τη ΝΔ έλαβε σε 60 φοιτητικούς συλλόγους 44,50% και αναδείχθηκε πρώτη δύναμη, δεύτερη αναδείχθηκε η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας (ΠΚΣ) που πρόσκειται στο ΚΚΕ με ποσοστό 19,98% ενώ ακολούθησαν οι Ενιαίες Ανεξάρτητες Αριστερές Κινήσεις (ΕΑΑΚ, στηρίζονται από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και δυνάμεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς) με 12,99%, η ΠΑΣΠ με 6,82% και η Αρ.Εν.με 5,63%.

Κατά τα αποτελέσματα που έδωσε η Πανσπουδαστική σε 71 από 200 συλλόγους των ΑΕΙ, η ΔΑΠ συγκέντρωσε το 24,48% (πέρυσι 22,69%), τα ψηφοδέλτια της παράταξης του ΚΚΕ το 25,54% (23,97% πέρυσι) η ΠΑΣΠ το 8,98% (πέρυσι 12,82%) οι ΕΑΑΚ το 17,26% (πέρυσι 16,54%) και η ΑΡΕΝ του ΣΥΡΙΖΑ το 8,84% (πέρυσι 7, 81%)

Ο.Ε.