Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Ζ. Ζάννας : Να εξορθολογιστεί η διαδικασία

Ερώτηση του βουλευτή Ζ. Ζάννα για τη μετάκληση των εποχιακών εργατών γης και των αλιεργατών

 

46dadbb515284730e76923b1745694d9_L

Ο βουλευτής Πιερίας, ζητά επίσης την αύξηση του αριθμού των εποχιακών μετακλητών εργατών γης που εγκρίνονται για κάθε Περιφερειακή Ενότητα

Τη διευκόλυνση της διαδικασίας μετάκλησης των εποχιακών εργατών γης και των αλιεργατών ώστε να επιλυθούν τα χρόνια ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες και οι αλιείς της χώρας μας, θέτει με ερώτησή του στον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης ο βουλευτής Πιερίας Ζήσης Ζάννας.

Στην ερώτηση που συνυπογράφουν και άλλοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τονίζεται η ανάγκη να εξορθολογιστεί το καθεστώς της μετάκλησης των εποχιακών εργατών, καθώς το υψηλό κόστος που καλείται να πληρώσει ο παραγωγός οδηγεί στην παράνομη απασχόληση εργατών με τουριστική βίζα, γεγονός που προκαλεί ζημιά και στα δημόσια έσοδα.
Επίσης, ο κ. Ζάννας ζητά την αύξηση του αριθμού των εποχιακών μετακλητών εργατών γης που εγκρίνονται ανά Περιφερειακή Ενότητα, καθώς με την ισχύουσα νομοθεσία δεν αντιμετωπίζονται οι ανάγκες απασχόλησης ικανού αριθμού εργατών γης.
Ιδιαίτερη αναφορά κάνει ο βουλευτής και στην έλλειψη προγραμματισμού και πρόβλεψης αλιεργατών για το νομό Πιερίας, που απασχολούνται στις μυδοκαλλιέργειες και τις ιχθυοκαλλιέργειες.