Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Προβολή των Πιεριέων οινοπαραγωγών από την Π.Ε. Πιερίας

Αφιέρωμα των εφημερίδων Agrenda και Βήμα της Κυριακής στους οινοπαραγωγούς της Π.Ε. Πιερίας

 

2a0e4d0a8936a4026779deec65290520_L

Δισέλιδο αφιέρωμα της εβδομαδιαίας εφημερίδας Agrenda στο φύλλο του Σαββάτου 9 & Κυριακής 10 Μαΐου 2015.

Η περιήγηση της Agrenda στα τοπικά οινοποιεία στους πρόποδες του Ολύμπου ανακάλυψε μικρά οινικά διαμάντια Το ρεπορτάζ της εφημερίδας επιμελήθηκε ο συντάκτης της, κ. Λεωνίδας Λίαμης στο πλαίσιο της προβολής και ανάδειξης των εκλεκτών βραβευμένων τοπικών οίνων της Πιερίας που πραγματοποιείτε από την Π.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ.

Όπως αναφέρει ο συντάκτης της Agrenda «Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου έχει πρωτοστατήσει σχεδόν 4 χρόνια τώρα στην εκστρατεία ανάδειξή τοπικών ποιοτικών προϊόντων με ταυτότητα και με υψηλή προστιθέμενη αξία, αξιοποιώντας και την αναγνωρισιμότητας του Ολύμπου διεθνώς, η οποία δίνει ένα πλεονέκτημα το οποίο δεν είχε τύχει, διαχρονικά, της αξιοποίησης που θα μπορούσε».

Φωτογραφία από την επίσκεψη του συντάκτης της Agrenda κ. Λεωνίδα Λίαμη και του Επιστημονικού Συνεργάτη της Π.Ε. Πιερίας κ. Δημήτρη Ρουκά ο οποίος τον ξενάγησε στους οινοπαραγωγούς της Πιερίας, στον οικογενειακό αμπελώνα του Αθανάσιου Γραμματόση στην περιοχή Τοπόλιανη του Λιτοχώρου, δίπλα στην θάλασσα και ακριβώς στους πρόποδες του Ολύμπου, όπου οι σειρές των κλημάτων σε οδηγούν από την θάλασσα στο μυθικό βουνό