Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

«Πρέπει να το δεις!»

Μέλη της ΟΝΝΕΔ Πιερίας επισκέφθηκαν την Πύδνα και το Επισκοπικό συγκρότημα στις Λουλουδιές Κίτρους.

 

75121a258ca6a903c5f356a8856e7cda_L

Μέσα από τη δράση «Πρέπει να το δεις!» σκοπεύουμε να γνωρίσουμε οι ίδιοι και έπειτα να προβάλουμε σε όλους τους νέους του τόπου μας και όχι μόνο, αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία, μνημεία και σημεία πολιτιστικού ενδιαφέροντος που αξίζει ο καθένας μας να δει και ιδιαίτερα ως Πιεριείς οφείλουμε να γνωρίζουμε.

Σε συνέχεια των επισκέψεών μας και μετά την προβολή του σύγχρονου πολιτιστικού κέντρου των Μακεδόνων, του Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου στο Λιτόχωρο, είχαμε την χαρά και την τιμή να επισκεφθούμε τους αρχαιολογικούς χώρους της Πύδνας και του Επισκοπικού συγκροτήματος στις Λουλουδιές Κίτρους. Με τη βοήθεια του κ. Θανάση Γκιουλμετάρογλου γνωρίσαμε τους χώρους και ενημερωθήκαμε για την εξέλιξή τους από την εύρεση μέχρι τη σημερινή τους μορφή καθώς και για το πολιτιστικό και τουριστικό ενδιαφέρον που παρουσιάζουν.

Συνειδητοποιήσαμε και οι ίδιοι ότι οι συγκεκριμένοι χώροι έχουν υψηλό πολιτιστικό ενδιαφέρον και μεγάλα περιθώρια έρευνας, ανάδειξης και αξιοποίησης μέσα από την κατάλληλη συνεργασία όλων των σχετιζόμενων φορέων και την οργανωμένη και συντονισμένη προβολή τους.

Περισσότερες εικόνες και πληροφορίες για τα παραπάνω σημεία επίσκεψης της δράσης μας δημοσιεύθηκαν στη σελίδα μας www.facebook.com/pieriaonned .

Ως ΟΝΝΕΔ Πιερίας στο πλαίσιο του «Πρέπει να το δεις!» θα συνεχίσουμε τις επισκέψεις μας σε διάφορα σημεία του Νομού ολοκληρώνοντας τη δράση μας με τη δημοσίευση των εντυπώσεων, συμπερασμάτων και προτάσεών μας με σκοπό την ενημέρωση του κοινού και, ενόψει τουριστικής περιόδου, την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Πιερίας μας, της φύσης, της ιστορίας και του πολιτισμού της.