Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

ΣΑΒΒΑΤΟ ΛΑΖΑΡΟΥ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ ΒΑΪΩΝ ΣΤΗΝ Ι. Μ. ΚΙΤΡΟΥΣ

6b28f96958478824f2d514654d25aa7c_XL

Η Ανάσταση του Λαζάρου και η θριαμβευτική είσοδος του Χριστού στα Ιεροσόλυμα είναι δύο εορτές με κοινό θεματικό περιεχόμενο. Αυτό φαίνεται και από το γεγονός ότι, και για τις δύο ημέρες χρησιμοποιείται κοινό απολυτίκιο.

Το Σάββατο 4 Απριλίου πανηγύρισε ο Ιερός Ναός Αγίου Λαζάρου στο Β΄ Κοιμητηρίου Κατερίνης. Της Θ. Λειτουργίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.

Την επομένη, Κυριακή Βαΐων 5 Απριλίου, ο Σεβασμιώτατος προέστη της πανηγυρικής Θ. Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίας Άννας Κατερίνης. Μετά το τέλος της Θ. Λειτουργίας έγινε, εντός του Ιερού Ναού, λιτάνευση της εικόνας της Βαϊφόρου και ευλογήθηκαν τα βαΐα.

Πριν την απόλυση, ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος χειροθέτησε αναγνώστη τον Παναγιώτη Βασιουρή, οδοντίατρο και φοιτητή ιατρικής, ο οποίος διακονεί ως βοηθός στο αναλόγιο, κατηχητής και στέλεχος του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ο Σεβασμιώτατος, στις ομιλίες του, αναφέρθηκε στο περιεχόμενο των εορταζομένων γεγονότων αλλά και στην επικαιρότητα τους.

Τόνισε ότι ο εορτασμός του Πάθους και της Αναστάσεως του Χριστού δεν θα πρέπει να περιοριστεί στον εθιμικό ή συναισθηματικό χαρακτήρα, αλλά να επεκταθεί σε μια βιωματική κατάσταση, που μπορεί να δώσει στον σύγχρονο άνθρωπο διέξοδο στην πνευματική και ηθική κρίση που αντιμετωπίζει, καθώς και την προοπτική της Αναστάσεως.

Προέτρεψε, τέλος, τα εκκλησιάσματα να μην αφήσουν ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία που μας δίνει, ακόμη μια χρονιά, ο Θεός, με σκοπό να αγαπήσουμε τον Θεό, να πιστέψουμε στον Παθόντα και Αναστάντα Κύριο και να έλθουμε πιο κοντά στον συνάνθρωπό μας.