Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Σήκωσαν τις μπάρες στα διόδια Λεπτοκαρυάς

Η «αποποινικοποίηση» των κινητοποιήσεων με την κατάργηση των τροπολογιών Ρέππα-Βορίδη, το κυρίαρχο αίτημα των διαδηλωτών.

3bc7298e88c2b25019ddb18dad9562dc_XL

Σε συμβολικό άνοιγμα των διοδίων για μια ώρα προχώρησαν χθες κάτοικοι της Πιερίας, μέλη της Πανπιερικής Επιτροπής Αγώνα ενάντια στα Διόδια και της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Νομού Πιερίας, συμμετέχοντας στην Πανελλαδική κινητοποίηση ενάντια στα διόδια

Οι διαδηλωτές σήκωσαν τις μπάρες επιτρέποντας την ελεύθερη διέλευση των οχημάτων από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τη 1 μ.μ., ενώ έστησαν έξι «σκιάχτρα», ένα σε κάθε σημείο διέλευσης, ως σύμβολα ενάντια στις πολιτικές που ασκήθηκαν κατά το παρελθόν για τα διόδια.

Στη διαμαρτυρία παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό, Ζήσης Ζάννας, Μπέττυ Σκούφα και Χαρίλαος Τζαμακλής, ο δήμαρχος Πύδνας –Κολινδρού Ευάγγελος Λαγδάρης, ο αντιδήμαρχος Δίου – Ολύμπου Νίκος Λάππας και εκπρόσωποι επαγγελματικών και κοινωνικών φορέων της περιοχής.

Οι διαδηλωτές ζητούν την «κατάργηση των τροπολογιών Ρέππα – Βορίδη», να πάψουν οι δικαστικές διώξεις κατά μελών του κινήματος και «να φύγει η αστυνομία από τα διόδια», σημειώνοντας ότι «η συμμετοχή στις κινητοποιήσεις κατά των διοδίων είναι πολιτική πράξη και όχι ποινικό αδίκημα».

Διαμαρτύρονται, επίσης, για τον αριθμό και το ύψος της τιμής των διοδίων στο νομό, που θεωρούν υπερβολικό και «αναντίστοιχο με το ύψος της επένδυσης των εταιριών», όπως ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, το μέλος της επιτροπής αγώνα, Ηλίας Τσολακίδης. Σημείωσε, ακόμη, ότι συγκροτήθηκε επιτροπή κατοίκων που «θα διεκδικήσει νομικά την επιστροφή χρημάτων από την εταιρία που διαχειρίζεται τα διόδια, ως αχρεωστήτως καταβληθέντα».