Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Συνέχεια… στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στο Βουκουρέστι

Η Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας συνέχισε τη συμμετοχή της στις τουριστικές Εκθέσεις του Εξωτερικού παίρνοντας μέρος στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας από τις 12 έως τις 15 Μαρτίου 2015.

ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΦΟΡΕΙΣ

Οι ξενοδόχοι και τα στελέχη των ξενοδοχείων της Πιερίας συμμετείχαμε στην Έκθεση με δικό μας περίπτερο με διακριτό και ξεκάθαρο το στίγμα της Πιερίας. Αυτό έγινε σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Ενοικιαζομένων Δωματίων Πιερίας το Επιμελητήριο Πιερίας και την Ένωση Ξενοδόχων Παραλίας,

Στην διάρκεια της έκθεσης ήρθαμε σε επαφή με tour operators της Ρουμανίας μιλήσαμε με δημοσιογράφους και προβάλαμε την περιοχή. Η Πιερία είναι ένας γνώριμος προορισμός για τους Ρουμάνους που χρειάζεται όμως ιδιαίτερη ενίσχυση. Οι Ρουμάνοι ταξιδεύουν εδώ οδικώς με γκρουπ αλλά και μεμονωμένα με τις οικογένειές τους με ιδιωτικά αυτοκίνητα.

ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΜΠΟΥΛΑΣΙΔΟΥ

Στις συνεντεύξεις που δόθηκαν αναφερθήκαμε εκτός από την τουριστική μας υποδομή και στον πολιτισμό μας και ιδιαίτερα στο Φεστιβάλ Ολύμπου. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στον θρησκευτικό τουρισμό. Παρουσιάσαμε τα θρησκευτικά μνημεία και τα μοναστήρια μας με το καινούργιο έντυπο της Ιεράς Μητρόπολης Κατερίνης Κίτρους και Πλαταμώνα. Χαιρετισμό εκ μέρους των ξενοδόχων της Πιερίας απεύθυνε η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας Ευαγγελία Λάμπρου – Ξυπτερά σε εκδήλωση τουριστικών γραφείων της Ρουμανίας που οργανώθηκε από το Mouzenidis Travel.

Μετά από τις επαφές με τους tour operators έχουν προγραμματιστεί για το άμεσο μέλλον –τέλος Απριλίου και αρχές Μαΐου- info tours τουριστικών γραφείων της Ρουμανίας που θα επισκεφτούν την περιοχή μας και θα δουν τα ξενοδοχεία και τα αξιοθέατα της Πιερίας.

ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΕΣΒΗΣ

Το περίπτερο της Πιερίας τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρέσβης της Ελλάδος στη Ρουμανία Γρηγόρης Βασιλοκωνσταντάκης, ο Γενικός Σύμβουλος Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων στην Ελληνική Πρεσβεία κύριος Μάρκος Ιωάννης και η προϊσταμένη του γραφείου ΕΟΤ Ρουμανίας κυρία Μπουλασίδου Κυριακή.

Εκ μέρους του ΔΣ

Η Πρόεδρος Λάμπρου-Ξυπτερά Ευαγγελία

Ο Γεν. Γραμματέας Τσιτλακίδης Ηρακλής