Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Ταλαιπωρίας… συνέχεια

Κλειστή και η έξοδος Μακρυγιάλου με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη, λόγω εργασιών

20b7ba75568e4e355d095ed406e5de33_XL

Κλειστή είναι εδώ και μερικές μέρες, η έξοδος Μακρυγιάλου επί της εθνικής οδού για όσους κινούνται από Αθήνα με κατεύθυνση τη Θεσσαλονίκη. Οι οδηγοί εξυπηρετούνται είτε από τον κόμβο του Κορινού, είτε 4 χιλιόμετρα βορειότερα από τον κόμβο της Αγαθούπολης.

Η έξοδος του Μακρυγιάλου έκλεισε λόγω καθίζησης πρανών και ασφάλτου, ενώ στο σημείο ετοιμόρροπο είναι και φωτιστικό της ΔΕΗ, επιβεβαίωσε ο αντιδήμαρχος Πύδνας Κολινδρού, κ. Αβραμίδης, ο οποίος ανέφερε πως οι ενέργειες από την πλευρά της παραχωρησιούχου εταιρίας ξεκίνησαν με καθυστέρηση τριών ημερών.

Σε επικοινωνία με την υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της παραχωρησιούχου εταιρίας, Ειρήνη Ζαβρίδου, και η ίδια επιβεβαίωσε πως στο ρεύμα εξόδου του Μακρυγιάλου μετακινήθηκε το επίχωμα και υπήρξε ολίσθηση πρανούς στο σημείο, με αποτέλεσμα η εταιρία να προχωρήσει στο κλείσιμο του συγκεκριμένου τμήματος για την ασφάλεια των διερχόμενων οδηγών.

Το φαινόμενο διαπιστώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής από τα οχήματα της εταιρίας που κάνουν περιπολίες στον αυτοκινητόδρομο και το σημείο έκλεισε αμέσως, ανέφερε η κ. Ζαβρίδου. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν, αφού προηγηθούν μελέτες συγκοινωνιακές και γεωτεχνικές, κάτι που σημαίνει πως η έξοδος θα παραμείνει κλειστή για αρκετούς μήνες και μέχρι τη διεκπεραίωση των εργασιών που θα εγγυούνται την ασφάλεια των διερχόμενων οδηγών, αλλά και την αποτροπή παρόμοιων φαινομένων. «Σίγουρα και το καλοκαίρι θα συνεχιστούν οι εργασίες», ανέφερε η κ. Ζαβρίδου, επιβεβαιώνοντας τις ανησυχίες των κατοίκων της περιοχής, που βρίσκονται εγκλωβισμένοι από τα έργα της εταιρίας και τα διόδια.

2

Ταυτόχρονα, σε εξέλιξη βρίσκονται και οι εργασίες που αφορούν στην κατασκευή ημικόμβου στο Αιγίνιο, μετά την κατεδάφιση της γέφυρας, όπως προέβλεπε η μελέτη. Εντός χρονοδιαγράμματος θα παραδοθεί το έργο διαβεβαιώνει η κ. Ζαβρίδου, δηλαδή το Σεπτέμβριου του 2015. Ωστόσο, επιφυλακτικοί για το χρόνο παράδοσης του νέου ημικόμβου στο Αιγίνιο εμφανίζονται στη βόρεια Πιερία, αφού σύμφωνα και με τα όσα ειπώθηκαν στην πρόσφατη σύσκεψη για τα διόδια, το κράτος δεν έχει ολοκληρώσει τις απαλοτροιώσεις που απαιτούνται.