Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ

FullSizeRender

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ξενοδόχοι της Πιερίας, ενημερώθηκε ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας κ. Γιάννης Ρέτσος, σε συνάντησή του με το νέο Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας. Τον πρόεδρο της Π.Ο.Ξ. συνόδευε ο Γενικός Διευθυντής της Ομοσπονδίας κ. Γιώργος Αμβράζης ενώ από την πλευρά της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας συμμετείχαν στην συνάντηση η πρόεδρος κα Ξυπτερά – Λάμπρου Ευαγγελία, ο Γεν. Γραμματέας κ. Τσιτλακίδης Ηρακλής, ο ταμίας κ. Λαλούμης Νικόλαος, ο αν. Γεν. Γραμματέας κ. Μαλλιώρας Νικόλαος, το μέλος του Δ.Σ. κ. Τοπαλίδης Δημήτριος, καθώς και τα αναπληρωματικά μέλη κκ. Γεωργιάδης Ιωάννης και Ζώβας Αναστάσιος.

Ο κ. Ρέτσος τόνισε ότι το 2015 αναμένεται αύξηση της τουριστικής κίνησης στη χώρα μας σε σχέση με το 2014, η οποία ήταν μια καλή χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό, με 22,5 εκατομμύρια κρατήσεις και έσοδα 13,4 δισ. €. Η πρόσφατη έκθεση του ΣΕΤΕ (Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων) κάνει πρόβλεψη για 25 εκατομμύρια διεθνείς αφίξεις (τα 2,5 εκ. αφίξεις κρουαζιέρας) με έσοδα 14 δισ. €.

Ο πρόεδρος της Π.Ο.Ξ. επισήμανε ότι αν και ακόμη το τοπίο είναι θολό, καθώς η νέα κυβερνητική πολιτική δεν έχει εξειδικευθεί σε μία σειρά από σημαντικά ζητήματα όπως πχ το φορολογικό και ο συντελεστής ΦΠΑ, οι ξενοδόχοι συνεχίζουν προσηλωμένοι στο έργο τους και ελπίζουν σε μια καλή τουριστική χρονιά.

Ο κος Ρέτσος ευχαρίστησε την Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας κα Ευαγγελία Ξυπτερά Λάμπρου για την θερμή φιλοξενία και το δείπνο που ακολούθησε, και εξέφρασε την επιθυμία του για στενή συνεργασία με το νέο Δ.Σ. της ΕΞΕΠ.

FullSizeRender(1)

Η Πρόεδρος                                                                                                 Ο Γεν. Γραμματέας

Ξυπτερά Λάμπρου Ευαγγελία                                                                      Τσιτλακίδης Ηρακλής