Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Ζητούν αλλαγές στην παρέλαση

Ανοιχτή επιστολή των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Πιερίας στο Δήμο Κατερίνης

4c1846e7ca977a3be540ac2585062048_XL

Επιστολή στο Δήμο Κατερίνης και στο Δημοτικό Συμβούλιο, με την οποία ζητούν αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής της παρέλασης της 25ης Μαρτίου, έστειλαν οι τρεις βουλευτές Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ

Οι Ζήσης Ζάννας, Μπέττυ Σκούφα και Χάρης Τζαμακλής, ζητούν από τον Δήμο να «επανεξετάσει» τον τρόπο διεξαγωγής της μαθητικής παρέλασης, προτείνοντας μεταξύ άλλων, αφαίρεση της εξέδρας των επισήμων και τιμητικές εκδηλώσεις για ενώσεις αντιστασιακών, εργαζομένων, νεολαίας και γενικώς «δημιουργικών δυνάμεων του τόπου.

Στην επιστολή τους, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρουν «κ. Δήμαρχε, κ. Πρόεδρε του δημοτικού συμβουλίου, Αξιότιμοι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι.

Οι συνυπογράφοντες, καλούμε τον Δήμο Κατερίνης, να επανεξετάσει τον τρόπο διεξαγωγής της μαθητικής-στρατιωτικής παρέλασης κατά τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου, με τρόπο τέτοιο ώστε να μετατραπεί σε μία γιορτή αξιοπρέπειας του ελληνικού λαού.

Προτείνουμε να τιμηθούνε οι ενώσεις αντιστασιακών, οι εργαζόμενοι, η νεολαία, οι αγρότες, τα σωματεία συνταξιούχων, οι πολιτιστικοί σύλλογοι, οι δημιουργικές δυνάμεις του τόπου. Προτείνουμε επίσης να μην υπάρχει εξέδρα και οι επίσημοι προσκεκλημένοι να βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο με τους πολίτες.
Ήδη αντίστοιχες πρωτοβουλίες έχουν παρθεί και σε άλλες περιοχές της χώρας και θεωρούμε ότι είναι μοναδική ευκαιρία να τιμήσουμε με αυθόρμητο και ουσιαστικό τρόπο τους αγώνες των προγόνων μας, οι οποίοι με αυτοθυσία και αυταπάρνηση δώσανε τη ζωή τους για την ελευθερία, την εθνική ανεξαρτησία, την δημοκρατία και λαϊκή κυριαρχία.»