Τα Ολύμπια Νέα

Απόψεις

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια… 12 Μαρτίου 2015

54d303aa3d653c35642139db19ca4d01_XL

Μάλλον τον αδικούμε τον άνθρωπο

Καλεσμένος στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» της τηλεόρασης του Σκάϊ ο Υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης και κάποια στιγμή η κουβέντα φτάνει στο θέμα των διοδίων. 

Ο διάλογος έχει κατά λέξη ως εξής:

 Οικονόμου: Τα μεγάλα έργα θα συνεχιστούν κύριε Υπουργέ; Δρόμοι, οδικοί άξονες, έχουμε ακόμη τον Αθηνών – Κορίνθου. Κορίνθου – Πατρών μάλλον.

Φλαμπουράρης: Οι δρόμοι και τα μεγάλα έργα έχουν ήδη ξεκινήσει πριν έλθουμε εμείς.

Οικονόμου: Ναι αλλά θα προχωρήσουν αυτά;

Φλαμπουράρης: Ασφαλώς και θα προχωρήσουν.

Λυριτζής: Θα πάτε σε μια παρέμβαση για να ξανασυζητήσετε τις συμβάσεις, διότι στο παρελθόν είχε ασκηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ μια πολύ δριμεία κριτική στις συμβάσεις που είχαν υπογραφεί.

Οικονόμου: Τα διόδια αυτό είναι το θέμα

Φλαμπουράρης: Εμείς όταν ήρθανε πριν από δύο χρόνια, ήμασταν στη βουλή, ήμασταν αξιωματική αντιπολίτευση όταν ήρθαν οι συμβάσεις αυτές, τότε δεν είπαμε όχι, δηλαδή δεν μπορεί πέντε δρόμοι οι οποίοι βρίσκονται στη μέση να μη συνεχιστούν. Εμείς τότε είχαμε βάλει κάποιους όρους, τους οποίους θα τους επαναφέρουμε τώρα με ποια έννοια, με την έννοια πια από τη στιγμή που οι συμβάσεις είναι υπογεγραμμένες, μέσα από μία συζήτηση καλής θέλησης, να δούμε πως πραγματικά τα δύο μέρη θα μπορούν απρόσκοπτα να συνεχίσουν τα έργα και ναείναι και προς όφελος των εταιρειών αλλά και προς όφελος του κράτους

Οικονόμου: Με στόχο να μειώσετε τα διόδια, γι΄ αυτό μιλάμε, γιατί ο πολίτης γι΄ αυτό ενδιαφέρεται

Φλαμπουράρης: Μα γι΄ αυτό μιλάμε, αυτό είναι το βασικό.

 

Άρα θέμα κατάργησης διοδίων δεν τίθεται ίσως επιτευχθή κάποια μείωση του αντιτίμου.

Εν τω μεταξύ η ΕΟΔνΠ μας καλεί σε συνάντηση για το θέμα των διοδίων στις 28 Μάρτη, προφανώς αισθανόμενη ότι πρέπει δοθεί η σωστή διάσταση στο θέμα.

 


Πρωτόγνωρα είναι για τα μέτρα ασφαλείας στο Εφετείο Λαμίας, όπου ξεκινά (αν ξεκινήσει) η δίκη του Επαμεινώνδα Κορκονέα και του Βασίλη Σαραλιώτη, που είχαν καταδικαστεί πρωτόδικα για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, το 2008. Η περιοχή γύρω από το κτίριο του Εφετείου στην είσοδο της πόλης είναι αστυνομοκρατούμενη. Πρωτόδικα ο Επαμεινώνδας Κορκονέας είχε καταδικαστεί σε ισόβια καθώς είχε κριθεί ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό. Ο δεύτερος ειδικός φρουρός Βασίλης Σαραλιώτης καταδικάστηκε σε 10ετή κάθειρξη, αλλά αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους το 2012. Ευτυχώς ο τότε υπουργός δημόσιας τάξης είναι τώρα εκλεγμένος ΠτΔ και θα «αποτελέσει πυξίδα δημοκρατικής εγρήγορσης για τους πολίτες». Διότι όπως είπε και η πρόεδρος Ζωή «Το βράδυ της 6ης Δεκέμβρη του 2008 όταν δολοφονήθηκε από αστυνομικούς ο 15χρονος μαθητής Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος και ενεργοποιήθηκαν μιντιακοί, κρατικοί και παρακρατικοί μηχανισμοί για τη συγκάλυψη της δολοφονίας ήσασταν εκείνος που με αποφασιστικότητα, με αίσθημα δημοκρατικού καθήκοντος σταμάτησε τα σκοτεινά γρανάζια. Ως υπουργός Εσωτερικών δηλώσατε ότι ένα τέτοιο γεγονός είναι ανεπίτρεπτο σε μια δημοκρατία υπό οιεσδήποτε συνθήκες». Μη γελάτε, σας παρακαλώ. 


 

Παρακολούθησα την Τρίτη το βράδυ την εκπομπή του Λάκη Λαζόπουλου. Σε γενικές γραμμές καλή έως ανεκτή. Όμως δεν συμφωνώ πουθενά με την πολιτική ανάλυση που έκανε όσον αφορά στον μελλοντικό πολιτικό χάρτη. Δεν μου προκύπτει από πουθενά ότι το κρατούν σύστημα θα προβεί σε τόσες ενέργειες και μάλιστα ερήμην του λαού. Δηλαδή και πρόβατα να ήμασταν, όπως περιέγραψε ο καλλιτέχνης, δεν θα μας μάντρωναν έτσι.


«Ο κύπριος ΥΠΟΙΚ καταλαβαίνει ευκολότερα τον Σόιμπλε από ό,τι εμάς», ανέφερε σε κύπριους δημοσιογράφους ο (14ος) αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης.

Ναι, αλλά εμάς μας καταλαβαίνει καλύτερα ο Μαδούρο σύντροφοι!


 Κανά δυό φορές ακόμη με τον Αρχιεπίσκοπο να δειπνήσει ο Αλέξης Τσίπρας και βλέπω στο τέλος να καθιερώνει υποχρεωτικό εκκλησιασμό κάθε Κυριακή για τους βουλευτές του και ανά 15 μέρες κοινωνία…

Πάντως το «ευαγγελικό» απόσπασμα που ανέφερε κατά την ομιλία του στην Βουλή, ήταν άκρως πετυχημένο…